Finn frem i charterjungelen

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: TUI
Sensatori, Sunprime og SENTIDO er noen av alle valgmulighetene du møter når du skal bestille en charterreise til varmere breddegrader. Siden hotellkategoriene ikke heter det samme hos de forskjellige arrangørene gjør at det kan være vanskelig å vite hva som er hva. Her guider vi deg til rett reise som passer dine ønskemål aller best.
Publisert 22 mai 2017

De siste årene har det eksplodert med nye uttrykk, forskjellige reiseformer og hotelltyper man kan bo på. Det er ikke rart at det er vanskelig å få oversikt over hva man kan forvente seg av et Splash-hotell, et Scene-hotell eller en SunConnect Resort. For bare noen år siden var det nok å vite hvor man vil reise og hvor man vil reise fra. Det positive med dagens store utvalg er at det er lettere å finne en reise som passer din smak og dine ønskemål. Her guider vi deg til rett reise i den enorme charterjungelen.

For barnefamilien

Her finnes det mye å velge mellom. De som har størst utvalg og som stort sett har alt du kan tenke deg er Vings Sunwing Resort, TUI Blue Village-hotell og Apollos Mondo Family Resorts. På disse hotellene finnes det massevis av aktiviteter for hele familien, alt er barnevennlig og det finnes både barneklubber og svømmeskoler. Andre bra familiehotell er Splash World-hotellene som har vannsklier for både store og små. SunConnect Resort har bestandig wifi, restauranter, barneklubb og basseng. For deg som vil ha et barnevennlig hotell men ikke betale for et Blue Village-hotell eller et Sunwing-hotell er Blue Star, Family Garden og Family Comfort den ultimate løsningen. Her er alt tilpasset for familien, men det finnes ikke alltid barneklubber og lignende.
Les mer og bestill din familieferie her.

For deg som er voksen og vil slappe av

Om du vil ha en ferie uten skrikende barn og plask i bassenget finnes det mange hotell som retter seg til deg. TUIs Blue Couples-hotell er designet for to, ligger alltid ved havet og ved bassenget er det stille og rolig. Her får man kun bo om man har fylt 16 år. Vings variant til dette er deres Sunprime-hotell- Også her er det fokus på at voksne skal få en så avslappet ferie som mulig. Hotellene har veldig høy standard og har som regel også veldig bra beliggenhet. Prime Select er også voksenhotell, her er du garantert minst fire stjerner og kort vei til restauranter og shopping. Vil du slippe plask i bassenget, men har ikke like store krav til service og fasiliteter er Prime Comfort med minst tre stjerner et bra alternativ.
Les mer og finn din voksenreise her.

For deg som setter pris på luksus og har høye krav

Når bare det beste er godt nok er TUIs Sensatori-hotell et bra valg for deg. Her får du garantert høy standard, minst seks førsteklasses restauranter, spa og et servicenivå som gjør at du har det som en konge. På Sensatori-hotellene er både store og små livsnytere velkommen. Ving har et lignende konsept på sine SENTIDO- og Top Selection-hotell. Her er standarden høy og i tillegg til det vanlige utvalget er også SENTIDO Holiday Plus inkludert uten noen ekstra kostnad. Her får man som regel gratis Tai Chi, yoga og pilates, en rundtur med guide i området og mange aktiviteter for hele familien. Top Selection-hotellene har alltid fem stjerner, beste beliggenhet og her er kun voksne gjester velkommen. For familien som vil ha luksus passer Family Top Selection best. Her finnes det bestandig barneklubber og toppservice for hele familien.
Her kan du bestille din luksuscharter.

For deg som vil ha en aktiv ferie

Liker du å kombinere sol og bad med trening og andre aktiviteter? Da finnes det fantastisk fine hotell som passer for deg. TUI har valgt å døpe sine treningskonsept til Club Magic Life og Sport Inclusive. Førstnevnte er hotell som alltid har minst fire stjerner, massevis av aktiviteter, all inclusive, barneklubb og de ligger rett ved en strand. Sport Inclusive er hotell for deg som liker å trene hver dag. Her kan du være med på mange forskjellige treningsformer som svømming, fotball og landeveissykling. Også Apollo, Ving og Solia har treningsreiser og hotell med treningsmuligheter, men de har ikke fått et spesielt navn. Her kan du velge mellom alt fra vandringsreiser til reiser der du kan bli en bedre løper. Det finnes også triathlonreiser og trengingsreiser for deg som er over 40 år.
Les mer og bestill din treningsreise her.

For deg som vil tilbringe ferien i bassenget

Stort sett alle hotellkategorier tilbyr basseng i alle former og størrelser. Men for deg som vil hoppe rett fra sengen ned i bassenget eller ikke vil dele badeopplevelsen med så mange andre så finnes det en hel kategori med hotell som passer perfekt. Vings hotell heter Swim out/Poolaccess og her finner du rom og leiligheter med eget privat basseng eller et basseng som du bare deler med dine nærmeste naboer. En opplevelse utenom det vanlige som gjør at hele ferien føles mer luksuriøst. Star Tour variant heter Swim Up og privat basseng, og det er samme prinsipper som gjelder her. Hos Apollo finnes det også hotell med privat basseng, og noen favoritter er Mythos Beach og Alila Exclusive Resort & Spa Mitsis Hotel på Rhodos, samt Lopesan Baobab Resort på Gran Canaria, Playitas Villas på Fuerteventura og Crown Lanta Resort & Spa på Koh Lanta i Thailand.
Bestill ditt hotell med privat basseng her.

Fler spennende kategorier

Vings Smartline-hotell er for deg som ikke vil legge hele reisekassen på hotellet, men likevel vil ha bra standard. Hotellene har alltid mellom to og fire stjerner og bra beliggenhet. RIU-hotellene som finnes hos flere charterarrangører har mange fasiliteter, bra restauranter og store bassengområder. Prisene varierer fra mellomklasse til luksus. Liker du å bo i rolige omgivelser med basseng, bar og lounge? Da passer Star Tours Scene-hotell perfekt. Her kan du dessuten sove lenge på morgenen uten å være redd for å gå glipp av frokosten, den serveres nemlig helt frem til klokken 12. Velger du et SuneoClub-hotell får du garantert et bra opphold i ganske enkle men bra rom. Her finnes det rom i alle størrelser, som passer uansett om du reiser alene eller med hele tjukke slekta.
Her kan du bestille din charterreise.

Alle charterarrangører har flere kategorier som for eksempel romantiske hotell, nært til alt, villa med basseng men her sier navnet alt. Derfor velger vi å ikke legge noen mer fokus på dem denne gangen.

I Reiseguidens søkemotor kan du finne din reise til til spennende reisemål i hele verden:
- Charterreiser til hele verden
- Billige restplasser
- Finn billige flybilletter
- Våre beste reisetilbud akkurat nå


Tilbud – Charter



Tilbud – All inclusive