Publisert 17 mars 2017

Irland nasjonaldag er på gang, og i 2017 er den på en fredag, nemlig den 17. Mars. Selvfølgelig hadde det vært ekstra morsomt å være der på St. Patrick´s Day, men Dublin kan man gjerne besøke når som helst.

1. Besøk når som helst på året

Irland kalles ikke den grønne øya uten grunn. Her er det like vakkert uansett når på året du reiser hit. En dag som begynner med regn kan på noen få timer blir en herlig dag med sol og blå himmel. Irland er også kjent for sin friske luft, og det er ikke uvanlig at det blåser en del.

2. Bo sentralt

Her er et tips fra en som har bodd i landet i to år og fått stå ut med landets kollektivtrafikk like lenge – det er vel verdt å betale litt ekstra for å bo sentralt. Dublins sentrum er ganske lite og om du bor sentralt sparer du tid, penger og en del irritasjon.

3. Gå til Guinness Storehouse

.
Hovedstadens mest populære turistattraksjon er vel verdt et besøk. Et museum i flere etasjer der du kan bli sertifisert i kunsten å helle opp en Guiness på rett måte. Høydepunktet er at opplevelsen avsluttes på en takbar med byens beste utsikt og en Guiness i handen.

4. Handlaget iskrem fra Dingle

Om du vil prøve noe helt unikt skal du gå til Wicklow Street og kjøpe is på Murphy´s Ice Cream. Servicen er noe helt utenom det vanlige og du får gjerne prøvesmake de forskjellige sortene før du bestemmer deg for hva du vil ha. Min favorittkombinasjon er bringebærsorbet og iskrem med smak av gin – det blir nesten som en god drink i isformat.

5. Ta en dagsutflukt

Dublin er en storby som føles som en liten by, en eller to dager rekker ganske bra for å oppleve byen. Passpå å komme deg ut og oppleve den vakren natureni landet når du er her.

Nasjonalparken Wicklow ligger bare en time bort med bil, men kan være vansklig å komme seg til med kollektivtrafikk. Om du ikke har mulighet til å leie en bil så kan du gå til Connoly Station og ta DART-toget til Malahide, Bray eller Howth. Malahide frister med en kritthvit sandstrand og et utrolig vakkert slott. Drar du til Bray kan du gå tur ved Bray Head, utsikten kommer ikke til å skuffe deg! Eller så går du den populære “Cliff Walk” til Greystones. Howth er en liten fiskelandsby med et livlig søndagsmarked og lang havnepromenade hele veien ut til et vakkert fyrtårn.

Bestill din reise til Dublin:
-Flybilletter
-Hotell i Dublin
-Reisetilbud