Det beste av Hellas på 2 øyer

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Drømmer du om Hellas, så drømmer du kanskje om Paros og Antiparos. Her får du oppleve Hellas på sitt beste! Med et rolig tempo, vakre strender og badeviker, små koselige landsbyer med hvitkalkede hus, trivelige tavernaer og fargerike fiskebåter. Øyene ligger i hjertet av Egeerhavet og er en del av øygruppen Kykladene.
Publisert 6 april 2015

Paros er Hellas i miniatyr

Paros har alt du kan forbinde med Hellas. Maleriske landsbyer med smale brostensbelagte gater, som tar deg med inn i en labyrint av vakre hvite hus med knallblå vinduskarmer og dører. Små pittoreske kirker med blå kupler, fargerike blomster - og kanskje et esel eller to? Det er som å vandre rundt i et postkort.


Parikia er øyas hovedstad. Her er tempoet rolig helt til solen går ned. Da stiger stemningen og alles øyne er rettet mot vest når den røde solen senker seg ned i havet. Solnedgangen i Parikia er som et øyeblikks magi. Når kveldens forestilling fra solen er over, våkner nattelivet på strandpromenaden. Vil du ha fart til langt ut i nattetimene er Parikia stedet for deg.

Rundt om på øya ligger de sjarmerende landsbyene tett. Det samme gjør strendene. Uansett hvor du velger å dra på øya er det kort vei til nærmeste sandstrand. Sørsiden av øya er stedet der det er størst mulighet for å finne en plass i solen, uten å møte for mange andre med samme plan. På østsiden av øya ligger Golden Beach som er et paradis for windsurfere.

Antiparos

Den lille hyggelige øya ligger rett sør for Paros, og har en behagelig atmosfære. Her får du følelsen av å ha funnet det ekte Hellas. På Antiparos kan du ta livet med ro mens du nyter solen og stemningen. Øya er også ideell for barnefamilier og barna kan kose seg på fine langgrunne strender, mens du slapper av med en god bok under en parasoll. I byens hovedstad ligger det små tavernaer hvor du kan slå deg ned og følge med på folkelivet.

Blir du lei av slaraffenlivet kan du leie en moped og utforske øya. På Antiparos er det kort avstand til det meste og med moped kommer du de fleste steder rund om på øya. Er du heldig kan du finne deg en liten badevik hvor du kan nyte solen uforstyrret av andre turister. Vil du utforske øya fra sjøsiden kan du leie båt og nyte dagen med bølgeskvulp på jakt etter den perfekte stranden. Kanskje finner du din egen lille øy hvor det bare er plass til deg og ditt reisefølge.

Gå ikke glipp av dryppsteingrottene på Antiparos som er kjent for å være en av de vakreste og mest mystiske av sitt slag i verden.

Slik kommer du deg hit

Til Paros og Antiparos kommer du enklest med fly til Santorini og båt videre derfra. Apollo har charterreiser dit hele sommeren. Det går også rutefly til Santorini direkte fra Oslo, eller så kan du også velge å fly til Athen og ta båt derfra.

I Reiseguidens søkemtor finner du din reise til Hellas i sommer:
- Alle charterreiser til Paros & Antiparos
- Alle charterreiser til Hellas
- Reisetilbud Hellas


Charter til Paros og Antiparos