5 autentiske greske øyer og hotell

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Den greske øyverdenen frister med alt fra kjente og populære øyer til de litt mer autentiske og mindre utforskede øyene. I denne guiden tipser vi om fem mer autentiske øyer i det greske øyparadiset med hotell som du kommer til å elske.
Publisert 22 mai 2018

Skopelos

Mange sier at Skopelos er en av de aller vakreste øyene i Hellas. Og selv om mange fikk opp øyene for øya etter storfilmen Mamma Mia som ble spilt inn her, er det fortsatt en stille og rolig øy uten de enorme turistmengdene som man ofte møter på andre greske øyer. Her får du fantastiske strender og badeviker, grønne åser og olivenlunder. Øya er også kjent for sine ikke mindre enn 360 kirker. De fleste som kommer hit bor i Skopelos by, en utrolig herlig liten by med et bra utvalg av tavernaer og fine, små butikker og vakre små og krokete gater. De fleste og beste strendene ligger på syd- og vestkysten av øya, så her er det perfekt å ha en leiebil i noen dager for å utforske strendene og finne din favoritt. Et populært hotell i Skopelos by er Skopelos Village som ligger rett utenfor sentrum og har en herlig terrasse og basseng.
Les mer og bestill din reise til Skopelos her.

Antiparos

Er du ute etter en liten øy, men en herlig miks av besøkende og fantastiske strender så skal du reise til Antiparos. Selve reisen dit kan være litt lang, men det er fort glemt når du kommer frem. I Antiparos by er hovedgaten bilfri, det er perfekt å slå seg ned her på en kafé eller taverna for noe godt å spise og drikke, eller bare spasere rundt å kikke i de små butikkene. Strendene er sandstrender som er langgrunne og barnevennlige, så her trives hele familien. Vil du bo midt i smørøyet bestiller du et rom på hotellet Mantalena som ligger i havnen med bare 40 meter til sentrum og 400 meter til stranden.
Les mer og bestill din reise til Antiparos her.

Ithaca

Vil du reise til en liten øy utenfor allfarvei velger du Ithaca som ligger i det Joniske hav utenfor Hellas' vestkyst. Her er det gresk hverdagsliv som gjelder og du kan forvente herlige dager i solen, fantastisk god mat med kortreise råvarer og mange vakre strender, de fleste er steinstrender. Når man reiser til Ithaca burde man sørge for å ha en leiebil under hele oppholdet slik at man kan ta seg rundt og utforske den vakre øya. Rett utenfor hovedstaden Vathy ligger hotellet Odyssey Apartments på en høyde med vakker utsikt. Det er kort vei til en fin strand og man kan også gå inn til sentrum. Det er ingen flyplass her, så du flyr til Kefalonia og tar fergen over til Ithaca.
Se hotell på Ithaca her.
Fly til Kefalonia

Naxos

Noen av de beste strendene i øygruppen Kykladene finner du på vakre Naxos. Hit har det gått charterreiser i mange år, men mengden turister er fortsatt ganske liten, og en stor del av de som kommer hit er grekere fra andre deler av landet. Vakre Naxos by har alt man kan ønske seg av tavernaer, fine barer og hyggelige kaféer, uten at det blir for mye. Atmosfæren er avslappet og rolig. Øya er populær blant barnefamilier på grunn av de vakre og barnevennlige strendene. Et bra hotell her er Nissaki Studios som ligger i Naxos by, som ligger rett ved stranden og bare 100 meter fra sentrum.
Les mer og bestill din reise til Naxos her.

Thassos

Krystallklart vann, fine sandstrender og grønne omgivelser er det du får på Thassos. Også her er en stor del av de besøkende grekere så atmosfæren er genuint gresk selv om det er en ferieøy. Det finnes mange små byer å bo i og det er ikke noe problem å finne en by som passer dine ønskemål. Bor du i Thassos by har du kort vei til alt, byen har en fin havnepromenade og det er gangavstand til to fine strender. Det finnes også en liten strand i sentrum, perfekt for et kveldsbad i varmen. På det koselige hotellet Villa Fotini bor du med perfekt beliggenhet i forhold til både strand og sentrum, og hotellet har et fint basseng.
Les mer og bestill din reise til Thassos her.


Tilbud – Hellas