Playa del Carmen

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Playa del Carmen Riviera Maya, Nord-Amerika

Det er sjelden en rolig dag på sandstranden i Playa del Carmen. Om dagene fylles stranden med soldyrkere, badenymfer og matglade gjester. Om kveldene fylles stranden utenfor klubbene med dans og fest.

Sandstranden, hotellene, butikkene, barene og restaurantene ligger samlet langs hovedgaten Calle Quinta Avenida, eller ”5th Avenue”, som den ofte kalles.

Vannet utenfor Playa del Carmen er populært blant både fiskere og dykkere. Den som liker å dykke kan også prøve de vannfylte grottene Sistema dos Ojos. Her finnes det et sammenhengende system med 80 kilometer med grottekamre – mange er fargerike og fylt med hengende stalaktitter.

Et besøk til Mayarivieraen er ikke komplett uten en utflukt til en av de forlatte mayalandsbyene. De nærmeste ruinene ligger i Tulum, cirka 5 mil sørover. Vil du se den litt mer kjente Chichén Itza må du dra cirka 20 mil vestover.

Sør for Playa del Carmen ligger kulturparken Xcaret hvor du kan oppleve meksikansk natur og ulike folketradisjoner. Den mest spennende er ”Danza de los voladores” hvor fire akrobater spenner seg fast høyt oppe på en 30 meter høy stang. De fester føttene i lange liner og fremfører en dans hvor de flyr gjennom luften.

None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock
Mexico 2007
Foto: ingmari
The long beach
Foto: emelie
Det blir en dag på stranden...
Foto: travelfun
None
Foto: pia64
None
Foto: dumle77

Planlegger du en reise til Playa del Carmen?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Playa del Carmen