Kefalonia

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Kefalonia Hellas, Europa

Dette er en litt ukjent øy, men på Kefalonia finner du noen av de vakreste strendene i Hellas. Her kan du også se spennende festninger og grotter.

Dette er en svært frodig og fjellrik øy, hvor den høyeste toppen er Ainos, som er 1628 meter høy.

De store turistbyene er Argostoli, Lassi, Sami, Skala samt den pittoreske og luksuriøse fiskelandsbyen Fiskardo. I sistnevnte kan du støte på kjendiser som Bill Gates og Madonna.

Noen av de vakreste stedene på Kefalonia er landsbyen Assos og den fantastiske Myrtos-stranden som mange mener er den vakreste i hele Hellas.

Den dramatiske naturen gjør at det er populært med både vandring, BMX-sykling og ridning. Havet lokker også mange dykkere hit.

Noen lokale produkter du må prøve er vinen robola, mandelgodteriet mantoles og hvitløkssausen aliada.

Den merkelige halvøyen Paliki på den vestlige delen av Kefalonia sies å være den mytiske øyen Ithaka. Det er i alle fall en spennende teori fra den britiske arkeologen Robert Bittlestone som studerte en av verdens første bøker, ”Odysséen”. Han mener at heltekongen Odysseus reiste til Kefalonia etter seieren av slaget om Troja.

Kefaloina!
Foto: martiinaha
None
Foto: hassemia
None
Foto: hassemia
Berömd sandstrand
Foto: hassemia

Planlegger du en reise til Kefalonia?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Kefalonia