Samos

Av Fila
3 mai 2008 22:40
Visninger: 9484
Hei folkens. trenger et råd. Vi har lyst å dra til Samos. Synes Kokkari ser trivelig ut, men har samtidig lest at der er mye vind. Pythagorion ser også trivelig ut, noen som har vært der. Kanskje finnes det andre fine steder på Samos? Takk for nyttige innspill
Av Helmin
10 feb. 2009 22:24
Hei ! Samos er en av mine favoritter i Hellas. Vi synes Pythagorin på kveldene er kjempebra med mange båter til kai og fin atmosfære! men vi trivdes godt i Kokkari også. Det kan være små ting som gjør at det ene stedet synes bedre enn det andre. Vi har ikke hatt for mye vind på Samos, noen dager har vi ønsket oss mer vind.
Mange koselige plasser å besøke. Vi leier bil og drar rundt hele øya. Bra badestrender på vestsiden av Samos også.
Av Torild
11 feb. 2009 11:29
Hei Fila

Samos er en flott øy. Lei en motor-bike,kjør rundt på øya.Masse flott å se. Pytagorion er et pent sted, men det vrimler av norske og svenske turister.Skulle nesten tro at grekerne hadde gjemt seg.I Pytagorion er det flere utflykter du kan bli med på.Vi hang med på en badebåt,som tok oss med på en øy.Masse god mat og drikke der og flott strand.Vi var der i mange timer.
Jeg ville ikke bodd i Pytagorion, men like utenfor. Vi bodde like ved flyplassen i flotte leiligheter.Koselig om kvelden når vi så fly som landet .
Han vi bodde hos var brannmann.Han var godt kjent på den siden av øya.Så hvis dere spør etter en brannmann som leier ut,vet de nok hvem han er.Dette var studios ,hvor vi kunne lage maten selv.Balkong med utsikt utover mot vannet.
Kokkari er vakkert.Koselige restauranger,men vi bodde ikke der.
Torild.
11 feb. 2009 17:07
Hej!
Kokkari är finare än Pythagorion, tycker jag, fast jag skulle
välja P. i alla fall för att det helt korrekt att det blåser mer på
den norra sidan och det kan vara irriterande!
Sen, för det mesta, kommer ni troligen att vara i P. på kvällen
för att gå ut och äta middag.
Det är min övertygelse att många av de här öarna i Grekland
är helt underbara om man hyr en bil och ta sig runt på ett
grundligt sätt, så att man har Pythagorion bara som en bas;
och då är det bra om "basen" är inte en mycket liten ort med
begränsade möjligheter när man ska ut och äta.
12 feb. 2013 16:30
Har besøkt Samos c1 15 ganger. Elsker øya og folket der. Jeg anbefaler absolutt Pythagorion. Velg et hotell i byen eller like i utkanten. Det er godt å kunne vandre ned på Havnepromenaden om kveldene for å sitte der å følge folkelivet, uten å være avhengig av taxi til og fra. Byen er ikke større enn at du kan vandre midt i gata også om dagen. Og det meste er samlet i hovedgata og i havneområdet. Pythagorion egner seg utmerket som utgangspunkt både for å leie en bil og kjøre rundt på øya, eller å bli med en båt for å besøke Tyrkia, en tur til Patmos eller en annen øy, eller du vil ta en kveldstur med kaptein Jannis og bli med på kveldsdans og middag i Posedonion. Noen sier det er mange skandinaver, hollendere og tyskere nede på havnepromenaden. Men det er rlig, gresk atmosfære der. Og opplevelsen av å se folk hygge seg øker gleden ved å være der. Anbefales på det varmeste. Pythagorion er blitt mitt andre hjem. 2 turer a 2 uker i 2012. 2 turer i 2013 er alt booket på tilsammen 5 uker. Da planlegger vi samtidig å legge noen dager til Patmos.
Velkommen til SAMOS.
Vietnam
Vietnam Sandrag92, 7 apr. 2019
Oppdatert av Sandrag92 for 11 uker siden
0
Jag och min kille hade tänkt att åka till Vietnam i början på november i år, 2 veckor. Har kollat lite på nha trang, men blir lite osäker på vädret på alla sidor jag googlat. Någon regnskur kan jag väll stå ut, men är det konstant regn hela dagarna i november? Har ni förslag på några roliga ...
Lengre reise i mars med to små barn
Basilikum, 18 okt. 2018
Oppdatert av Basilikum for 35 uker siden
0
Vi skal ha fri en måned i mars 2019,og reise med et barn på ett år, og ett barn på tre år. Vi har tidligere vært i Alicanteområdet på den tida og kunne tenke oss et sted med lignende klima. Ønsker det skal være i Europa pga korte flytider og siden minstemann bare er ett år da. Ønsker å leie ...
Varning! Hertz Bilpool - prøver å lure folk?
Europa Perbers, 18 sep. 2018
Oppdatert av Perbers for 40 uker siden
2
Har prøvd å finne informasjon om Hertz Bilpool å finner kund et sted hvor man kan lese om erfaringer og det er Google. Nesten alle omdømer er ekstremt negative, men tross det finner jeg ingen steder hvor noen skriver mere om dette sellskap. Mange av de varner for Hertz Bilpool og mener at deres ...
Alicante i julen 2018
Spania Chris79, 17 jun. 2018
Oppdatert av Chris79 for 1 år siden
0
Hei dere! Vi kan få låne et feriehus i nærheten av Alicante i julen. Vi er en familie på fire hvor to er barn på 8 og 12. Vi syns det hadde vært deilig og kommet oss til litt sol (og varme?) på denne tiden av året. Grunnen til at jeg spør her er fordi jeg lurer på om temperaturen og været er ok ...
Romania som reisemål
Romania Reiseentusiast, 15 apr. 2018
Oppdatert av Reiseentusiast for 1 år siden
0
Hello, I would like to find out your experience and opinions/advises about traveling to Romania . What is worthy to visit ? Which agencies you advice me to book from ? Thank you in advance .
Sol og bad i nærheten av Singapore
Malaysia Hippocampus, 14 feb. 2018
Oppdatert av Stine for 1 år siden
1
Hei, Vi tenker å ta fly til Singapore, bli der noen få dager og så dra til et sted med strandliv. VI har 14 dager, så spørsmålet er om noen har tips til sted(er) som er relativt greit å komme seg til fra SIngapore. På forhånd takk or svar

Om Samos Hellas, Europa

På den greske øya Samos kan du ta deg rundt i det fjellrike landskapet på alt fra mountainbike til fjellsko, men du kan også bare hoppe i badetøyet og slappe av på en vakker strand.

Det er mange flotte strender langs den fjellrike kysten. Hold utkikk etter skilt med teksten ”Psili Ammos”, som betyr ”lang strand” og brukes mest om svært vakre sandstrender. De populære turistbyene på Samos er Kokkari, Samos stad og Pythagorion – sistnevnte er døpt etter matematikeren Pythagoras som ble født her.

Denne øyen er ikke bare et paradis for deg som liker varme, sol, blått hav og perfekte strender. Det fjellrike landskapet er som skapt for deg som liker trening og eventyr. Øyen har 45 ulike turstier, mer enn 100 klatreruter og massevis av mountainbike-ruter.
Med en leiebil kan du dra på oppdagelsesferd til koselige fjellandsbyer, bortgjemte strender og kanskje den regnskoglignende Nightingale Valley.

Utenfor byen Pythagorion ligger en verdensarv som ikke engang er synlig for det blotte øyet, men som er gjemt under et fjell. Eupalinos-tunellen går 1026 meter rakt gjennom et fjell og ble laget for å lede vann til den historiske byen som ligger her. Utrolig nok ble tunellen bygget for mer enn 2500 år siden. Arbeidet startet i begge ender og møttes helt perfekt i midten – et av den antikke verdens fremste ingeniørverk.

4timer
Flytid fra Oslo