Chania

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Chania Chaniakysten, Europa

Glem ikke å ta med kameraet når du skal til Chania. Den middelalderske havnen er en av Kreta vakreste og mest fotograferte steder.

Havnen har vært den viktigste plassen i Chania i flere århundrer, om ikke årtusener. Her ligger restaurantene og kafeene på rad og rekke, innrammet av middelalderske vakre bygninger. Dette er den perfekte plassen for en lunsj, drink eller middag, hvor du etterpå kan knipse masse bilder fra de flotte venetianske omgivelsene.

Inne i havnen, kan du tilbringe timer når du prøver å finne den gamle byen. Gatene er labyrintlignende, svært sjarmerende og fra flere ulike tidsperioder.

Den nærmeste stranden ligger cirka et kvarter til fots vestover. Her starter også den berømte Chaniakysten hvor badebyene ligger som på en perlerad langs to mil med perfekte strender.

Det er veldig populært å bruke byen Chania som base for daglige utflukter til nye strender, dramatiske fjellraviner og historiske ruiner.

Noen kilometer fra flyplassen i Chania ligger flere ekte eremittgrotter, Arkoudiotissa-grottene. Her dyrket man guder som Apollo og Artemis i tusenvis av år frem til kristendommen tok over. Navnet betyr ”hunn-bjørnen” og kommer etter en stalagmitt i den største grotten, som er formet som en bjørn.

4timer
Flytid fra Oslo
None
Foto: dirigo
None
Foto: None
Hamnen
Foto: opsrobban
Det lilla blåa kapellet
Foto: gullsing
torkad frukt för turisterna
Foto: palolem
Restaurangen på hotell Corinna Mare
Foto: gullsing
Gisten båt i Chania
Foto: gowe
Lammgryta
Foto: gullsing
None
Foto: mia11
None
Foto: robbiesve
Mysiga Chania
Foto: gecko
None
Foto: dreamway

Planlegger du en reise til Chania?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Chania