Verdens 8 beste tureventyr

Karin
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: iStock
Det er fjell, alpetopper og dramatisk natur som gjelder hvis du vil ha turforhold i verdensklasse. Vi har funnet noen av verdens beste turløyper.
Publisert 23 april 2018

Det blir stadig mer populært å inkludere innholdsrike gåturer på reise, og nye stier og turveier utvikles stadig verden over. Likevel er det noen løyper som er noe utenom det vanlige. Vi har samlet det vi mener er verdens åtte vakreste turstier. Mange ligger i fjellrike områder, da det er der du får best utsikt. Stiene ligger også spredt over de fleste verdensdelene for god variasjon – her finner du til og med en blågul tursti!

1. Mount Kenya, Kenya

Lengde: 4–6 dager (cirka 60 kilometer).
Det er flere ulike topper på Mount Kenya, men de to høyeste krever at du er en ganske erfaren fjellklatrer. De fleste turgåere velger derfor heller Point Lenana (4 985 m over havet) som er fjellets tredje høyeste fjelltopp. Og det er ikke bare fjelltoppen som gjør at Mount Kenya byr på verdens beste turforhold, det er også den fantastiske naturen på vei opp (og ned). Her går du blant ville dyr som elefanter, vannbøfler og aper, med fantastisk natur rundt deg.
» Finn din reise til Kenya her

2. Tongariro Northern Circuit, Nordøyen, New Zealand

Lengde: 3 dager (35 kilometer).
Om du ønsker en liten forsmak på hvordan landskapet her ser ut kan du sette på filmen ”Ringenes Herre” som er spilt inn her. Turstien Tongariro Northern Circuit passerer blant annet Domedagsfjellet (vulkanen Mount Ngauruhoe). Dette er en ganske vanskelig tur i et fjellrikt terreng og med masser av vulkansk aktivitet bare noen meter unna.
» Finn din reise til New Zealand her

3. Inkastien, Peru

Lengde: 4–5 dager (40 kilometer).
Å besøke den fantastiske ruinbyen Machu Picchu står på mange reiseglades to do-list. En veldig populær måte å reise til inkabyen på er å vandre langs inka-stien. Her går du både gjennom regnskog og vakker fjellrik natur.
» Finn din reise til Peru her

4. Mont Blanc, Frankrike

Lengde: 6–10 dager (170 kilometer).
Denne turen tar deg ikke til toppen av Europas høyeste fjell Mont Blanc (4 810 meter over havet) før du har gått rundt det. Du går gjennom tre ulike land når du går langs fjellets fot: Sveits, Italia og Frankrike. Naturen her er veldig vakker og du har hele tiden utsikt over flere alpetopper.
» Finn din reise til Chamonix her

5. Kilimanjaro, Tanzania

Lengde: cirka 5 dager (80-120 kilometer).
Det er relativt enkelt å gå til toppen av Afrikas høyeste fjell, det 5 895 meter høye Kilimanjaro. Du kan velge mellom flere ulike ruter til toppen, de skiller seg fra hverandre i alt fra lengde, natur og vanskelighetsgrad.
» Finn din reise til Tanzania her

6. Kungsleden, Sverige

Lengde: 3–5 dager (105 kilometer).
Strekket Abisko-Nikkaluokta er den vakreste delen av den lange turstien Kungsleden. Her går du blant bjørkeskoger, spennende fjell og store isbreer. Du passerer også svært nære Sveriges høyeste fjell, Kebnekaise.
» Finn din reise til Sverige her

7. Laugavegur, Island

Lengde: 2–4 dager (55 kilometer).
Du starter turen ved de varme kildene i Landmannalaugar og er etter noen dager fremme ved isbre-dalen Thorsmörk. Turen er framfor alt beryktet for de mange landskapstypene du opplever på kun noen mil. Om du har fått blod på tann etter turen kan du fortsette ytterligere 25 kilometer til Skógar, men deler av veien er iblant ufremkommelig på grunn av vulkanen Eyjafjallajökull.
» Finn din reise til Island her

8. Annapurna, Nepal

Lengde: 17–21 dager (300 kilometer).
Denne turen er ingenting for nybegynneren ettersom du både må gå lange avstander og dessuten må tåle mye høyde (cirka 5 300 meter). I løpet av den lange turen går du gjennom et av verdens vakreste landskap langs den 8 091 meter høye Himalaya-toppen Annapurna.
» Finn din reise til Nepal her

På Reiseguiden finner du de billigste flybillettene og de beste hotellene i hele verden.


Tilbud – Natur & fritid