Publisert 28 mars 2018

1. Nice, Frankrike

Noen dager på Den franske rivieraen gjør godt for sjelen. Nice, også kalt Frankrikes Rolls-Royce, er det perfekte ferievalget. Selv om Nice er assosiert med luksus og glamour betyr det ikke at man må være styrtrik for å besøke byen. Gå langs stranden, bruk tid på shopping som du ikke finner hjemme og nyt mat & vin som får smaksløkene til å juble. Kombiner lange dager på stranden med opplevelser og kultur. Ta en utflukt til en nærliggende vingård og gå på vinsmaking? Eller hva med å besøke det populære Matisse-museet? Uansett hva dine preferanser måtte være så kommer ikke Nice til å skuffe deg – her finner du alt.
» Finn din reise til Nice her

2. Dubrovnik, Kroatia

Mange ser på Dubrovnik som en av Europas – til og med en av verdens – vakreste byer. Kanskje er det den spennende kontrasten av gammelt og nytt som fascinerer folk. I bykjernen kan du vandre i smale middelalderske smug og sjekke ut innspilningsscener fra den populære TV-serien “Game Of Thrones”, for deretter å slappe av på en av strendene i utkanten av byen. Her kan du slappe av under en parasoll og dykke ned i det azurblå Adriaterhavet. I nærheten av strendene er det nok av kafeer og restauranter med fokus på fisk og skalldyr. Den beste utsikten over Dubrovnik og byens terrakottafargede tak får du ved å ta linbanen opp til fjellet Srd som grenser til byen i øst. Her får du en flott panoramautsikt over Gamlebyen, Adriaterhavet og de nærliggende øyene. Dubrovnik er byen for å gjøre alt og ingenting.
» Finn din reise til Dubrovnik her
.

3. Palma de Mallorca, Spania

Palma er en storby med noe for alle. Her kan du forvente deg internasjonal puls, varmende sol, flotte severdigheter og shopping i verdensklasse. Ytterligere et trekkplaster er stranden Ca’n Pere Antoni, men til tross for at den er 25 meter bred og 750 meter lang med hvit finkornet sand kan den ikke sammenlignes med andre strender på Mallorca. Så om sol og bad er spesielt viktig for deg på ferien anbefaler vi et besøk til stranden Illetas, som ligger knapt en mil sørvest for Palma by. Tiden du ikke bruker på stranden kan du bruke på å utforske middelalderske smug. Noe du ikke bør gå glipp av er Cathedral de Palma, en stor veldetaljert gotisk katedral som har blitt byens signatur. Når du er ferdig med å beundre bygningene kan du besøke shoppinggaten Jaume III. Her finner du også varehuset Corte Ingles som møter alle tenkbare shoppingbehov.
» Finn din reise til Palma de Mallorca her

4. Lisboa, Portugal

Lisboa er kanskje ikke det første alternativet som dukker opp i tankene når man begynner å planlegge en weekend, noe som er veldig synd ettersom byen både er billig, vakker, oser av romantikk og byr på mye sol. I Portugal er det også golfbaner i verdensklasse. Rundt i Lisboa er det flere bra golfbaner, men om du er en skikkelig golfentuiast bør du besøke Vilamoura Old Course. Banen ligger i Vilamoura i Algarve, som ligger omtrent to og en halv time fra Lisboa med bil. Om golf ikke er din ting er det mye annet å finne på – kanskje du vil slappe av på stranden? Da vender du snuten mot en av kystbyene Cascais og Estoril som du kommer til på bare et kvarter med tog. Cascais har en koselig aura, mens Estoril er mer elegant med luksuriøse restauranter. Når magen romler og det er tid for mat kommer du som liker havets delikatesser til å glede deg over menyen.
» Finn din reise til Lisboa her

5. Barcelona, Spania

Det er ikke overraskende at Barcelona er et av nordmennenes favorittreisemål. Byen tilbyr det meste – sol og bad, bra uteliv, herlig kultur og gastronomi uten sidestykke (hallo tapas!). En unik severdighet å få klemt inn i reiseplanen er den såkalte magiske fontenen Font Mágica som akkompagneres av spektakulære lys- og lydforestillinger. Du bør heller ikke gå glipp av promenadstrekket La Rambla, og ytterligere et tips er å besøke Camp Nou som er en heftig opplevelse selv om man ikke er spesielt interessert i fotball. Stadioen er nemlig en av verdens største. Sole deg gjør du på den populære stranden Barceloneta, eller om du foretrekker en litt roligere atmosfære: Nova Icaria. I Barcelona har de fleste strendene både dusjer og nøkkelskap, slik at du kan koble av og nyte solens varmende stråler.
» Finn din reise til Barcelona her