Stor guide: Middelhavets herligste reisemål

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Hvit strand, turkisk vann og fersk sjømat venter deg i sommer. Sjekk ut våre 8 Middelhavs-favoritter og sikre deg din drømmeferie til en god pris.
Publisert 6 mars 2016

Det finnes mange perler i Middelhavet, og vi har funnet de beste prisene til redaksjonens favoritt-destinasjoner i sommer. Hent inspirasjon og se hvilket land som kaller. Kypros og Hellas er noen av de første til å lokke med en god temperatur allerede i vårsesongen, og spesielt Kypros er å anbefale allerede i mars. Hvorfor ikke feire påsken i plussgrader?

1. Kypros – her starter sommeren først

På varme Kypros kommer sommeren litt tidligere, til stor glede for soltørste nordmenn. Her blir det aldri kaldt, og allerede nå i mars kan du se frem til over 20 varmegrader. Du kommer deg hit på knappe 4 timer, og i mars kan du nyte lave priser og færre folk utenom turistsesongen. I Ayia Napa finner du det beryktede partylivet, men også mange fine og luksuriøse hotell for familier og stedet har noen av de fineste strendene på øya. Spis en deilig fisk- og skalldyrsmiddag i den rolige fiskerhavnen her. Nissi Beach ligger kun et steinkast unna, og er en av verdens vakreste strender. Fig Tree Bay er et mekka for barnefamilier med sine langgrunne strender og koselige kafeer, restauranter og tavernaer. Visste du at det også finnes flamingoer på Kypros? De finner du i Larnaca Salt Lake, rundt 40 min med bil fra Ayia Napa. Sjekk også ut sjarmerende Pafos by, som har noen av øyas beste golfbaner, eller fordyp deg i kultur og historie i Limassol.
Se alle charterreiser til Kypros her.


Beste pris på charter til Kypros


2. Hellas – folkefavoritten leverer

Fra folkefavoritten Kreta, til rullesteinstrendene på Rhodos og de flere små øyrikene i Hellas’ glitrende hav – Hellas har noe for alle. Tilbring dagene på stranden og nyt en Mythos sammen med saftig kjøtt, oliven og tzatziki. Akkurat nå går de billigste charter-pakkene til Kreta, Rhodos og Korfu. Vulkanøya Santorini er også en yndet postkort-destinasjon som spesielt mange kjærestepar drømmer om, med blant annet en uforglemmelig utsikt over Oia by, der hvite hus klamrer seg til fjellsiden. På Kreta finner du vakre strender og koselige tavernaer, samt den rosa badestranden Elafonissi. Rhodos byr på vakre rullestensstrender, en sjarmerende gamleby og Sommerfugldalen. På frodige Korfu kan du boltre deg i turkise bukter, spille golf og dykke i krystallklart vann – kun en halvtime unna vakre Saranda i Albania.
Se alle charterreiser til Hellas her.


Beste pris på charter til Hellas


3. Kroatia – krystallklart vann og middelaldersjarm

Kroatia kryper bare lengre og lengre opp som en norsk favoritt. På grunn av sine rullestenstrender er vannet krystallklart, og Kroatias skjærgård er perfekt for både øyhopping og seilbåtferier. Her finner du ekte middelaldersjarm, både i de større byene som Split og Dubrovnik, til de mindre havnelandsbyene på øyene. Brosteinslagte gater, trange smug, klokketårn og nonner i gatene, samt utrolig gode sjømatsrestauranter er noe av det Kroatia byr på. Og ikke bare finner du midderaldersjarmen her – flere steder i Kroatia arrangeres det også middelalderuker, som kan være spesielt morsomt for de små.
Se alle charterreiser til Kroatia her.


Beste pris på charter til Kroatia


4. Albania – autentisk Middelhavs-perle

Hittil er det kun Apollo som har åpnet for charter til vakre Saranda i Albania, men flere og flere åpner øynene for strand-paradiset som fremstår som mer uoppdaget og autentisk enn sine mer populære naboer Hellas og Kroatia. Albania er blant annet blitt kåret til mest interessante ferieland av Lonely Planet og sies å være slik Hellas var for 20-30 år siden. Med sine 290 soldager i året har kystbyen Saranda også kort vei til spennende arkeologiske utgravninger og en rekke naturopplevelser. Du kan også kose deg på stranda med en Tiranda – det lokale ølet – til kun 10 kr. Strendene består av småstein, men du skal bare knappe 20 minutter med buss sørover før du er i Ksamil med flotte sandstrender og sine tre små drømmeøyer i den turkise bukta. Dra til Saranda og opplev det autentiske ferieparadiset med få turister mens du fortsatt kan.
Se alle charterreiser til Saranda her.


Beste pris på charter til Albania


5. Mallorca – favoritt i over 50 år

4 timer unna finner du den solfylte øya Mallorca som har vært en feriefavoritt i over 50 år, og som byr på alt fra milelange hvite sandstrender, turkist hav, tapas og sangria. Mallorca passer for de aller fleste – enten du vil ha sjarmerende landsby og rolig strandliv med kjæresten i Port d`Andratx, party med vennegjengen i Magaluf eller familiehotell med Lollo og Bernie i Alcudia. I storbyen Palma har du shopping, spa og god mat kombinert med strand. Du kan også kaste deg på en vin-sightseeing på en av øyas mange vingårder, og smake på lokalprodusert vin.
Se alle charterreiser til Mallorca her.


Beste pris på charter til Mallorca


6. Tyrkia – luksus til en billig penge

Tyrkia er fortsatt et av de billigste landene ved Middelhavet, og du kan enkelt unne deg et luksushotell uten at det trenger å koste flesk. Bortsett fra de vanligste feriebyene som Side og Alanya, kan du også reise til de koselige nabobyene Marmaris og Icmeler. Ta en spasertur i havnen, kjøp lokale spesialiteter i basaren i Marmaris eller tilbring dagen på en av de fine strendene med jevnlige dukkerter i det krystallklare vannet.
Se alle charterreiser til Tyrkia her.


Beste pris på charter til Tyrkia


7. Sardinia & Sicilia – Italias øyperler

Opplev Italias beste strender på øyene Sardinia og Sicilia. Her finner du vann i turkise og smaragdgrønne fargenyanser og hvite sandstrender. Alghero er Sardinias mest populære charterdestinasjon og byr også på gamle, sjarmerende bydeler, mens Stintino sies å ha øyas vakreste strand. I Cala Gonone kan du kose deg på stranda blant klipper og spennende grotter langs den kilometerlange bukten. Costa Smeralda er kjent for å være en lekegrind for de rike og berømte, mens Costa Rei er langgrunt og barnevennlig. På Sicilia er Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo kjente badeparadis, som også er svært barnevennlige. Vil du ha romantikk kan du ta inn på et av de små hotellene i Taormina, som ligger høyt oppe på en klippe over havet, og hvor det går taubane ned til havet. Vulkanen Etna er et kjennemerke for øya, så for en aktiv reise kan du bestige denne på 4 timer tur-retur. Lær deg også å lage ekte siciliansk mat på et matlagingskurs, flere av dem finner du i Palermo hvor du har storby og shopping blandet med sol og strand.
Se alle charterreiser til Sardinia og Sicilia her.


Beste pris til Sardinia & Sicilia


8. Malta – strand, dykking og barokk hovedstad

Malta har mer enn 300 soldager i året, og har noe av det blåeste, klareste vannet i Middelhavet. Øya er kanskje liten i størrelse, men det begrenser absolutt ikke mulighetene for morsomme aktiviteter. Bading, shopping og kultur venter på deg. Utforsk verdenen under vann, da dette er et ettertraktet sted for dykkere fra hele verden, og bli kjent med den gamle, sjarmerende hovedstaden Valletta. Det mest spesielle ved den barokke byen er de trange gatene med fargerike vindusskodder og utstikkende balkonger i sterkt grønt og rødt i sterk kontrast til de rustikke husene. Det syditalienske kjøkkenet blandet med fisk og skalldyr smaker herlig, og du kan sikte deg inn på rimelige priser. Bland det tradisjonelle livet på stranda med mye kultur og moro på Malta, og sjekk ut Den Blå Grotten på øyas sørvest-kyst.
Se alle charterreiser til Malta her.


Beste pris på charter til Malta


I Reiseguidens søkemotor kan du finne de beste prisene på din neste reise:
Velg blant vårt store utvalg av charterreiser her.
Finn ditt drømmehotell til ferien.
Finn den billigste flybilletten blant 700 flyselskap.