Publisert 4 mai 2016

Island – sagaenes og vulkanenes øy

2 timer og 40 min med fly fra Oslo ligger den myteomspunnede øyen Island som lokker med vakre landskap, fartsfylte aktiviteter, varme kilder, islandshester, et hett uteliv, hvalsafari og mye mer. Røm sivilisasjonen og nyt synet av gresskledde sletter på Høylandet, koble av i den berømte varme kilden Blue Lagoon, bestig aktive vulkaner på Sydlandet og la deg overraske av eksotiske frukter som vokser i Geysirområdet takket være varmen i bakken. Thingvalla er uten tvil Islands mest berømte sted – her utfolder det seg mange sagaer og stedet er nærmest magisk. Siden starten av 1900-tallet har stedet vært en nasjonalpark, og i 2004 havnet det på UNESCOs verdensarvliste. Liker du å slå helene i taket bør du definitivt besøke Reykjavik, byen som aldri sover. Vil du gå “all in”, bli med på en såkalt Rúntur, der du besøker massevis av barer og nattklubber.
- Finn ditt fly til Island
- Finn ditt hotell på Island
- Finn din leiebil på Island

Bornholm – solskinnsøyen som har alt

200 kilometer øst for København ligger denne perlen som lokker med det beste av alt. Svaberg møter hvite sandstrender, pittoreske fiskelandsbyer byr på røkt fisk som smelter på tungen og solen stråler oftere her enn på fastlandet takket være sin geografiske beliggenhet. Bli bortskjemt med lokalproduserte råvarer, ta en romantisk sykkeltur på nedlagte jernbanespor og besøk historiske plasser som Hammershus. Dette er Nord-Europas største borgruin og også Bornholms mest besøkte severdighet. Kjenn historiens vingeslag som tar deg helt tilbake til 1200-tallet. Liker du havet kan du ta en båttur og utforske spennende grotter. På øyen finnes det også fire rundkirker, der Nylars kirke er den eldste og best bevarte. Hvorfor kirkene er runde får du vite mer om når du besøker øyen. De beste strendene finner du i Dueodde og Balka. Dueodde har det berømte sanddynelandskapet, mens Balka har svingete vannstier gjennom stranden som er perfekte for barn med bøtte og spade. Du kommer deg hit med ferge fra Køge (sør for København), Ystad i Sverige, Sassnitz (Tyskland) eller Swinoujscie (Polen).
- Finn ditt fly til Bornholm
- Finn ditt hotell på Bornholm
- Finn din leiebil på Bornholm

Åland – Østersjøens perle

Mellom Sverige og Finland ligger øygruppen Åland som består av 6700 navngitte og totalt 20.000 øyer og skjær. Åland har sine egne frimerker, eget skattesystem og eget flagg. Det offisielle språket er svensk, til tross for at mange også snakker finsk. Å øyhoppe er vanlig her, og takket være et bra utvalg av både broer og ferger er det enkelt å ta seg rundt med båt, bil, sykkel, kajakk eller til og med skøyter under vinterhalvåret. Et skikkelig eventyr! Bortsett fra å øyhoppe finnes det masse å gjøre her – hva sier du til golf, fisking, shopping, historiske plasser og eventyrland? Mariehamn er den største og eneste byen på Åland. Her kan du vandre omkring blant koselige trehus og fine parker, shoppe eller bare titte på menneskene fra en av byens koselige kafeer. Test gjerne ut Ålands spesialitet – ålandsk pannekake med kardemomme og krem. For barnefamilien er Åland virkelig et paradis, og i år er det dessuten barnas år her, så det finnes ekstra mye å gjøre. Besøk Smart Park, Bomarsund, Kastelholms slott, Seilbåten Pommern, vikingmarkeder og mye mye mer. Gå ikke glipp av Lille Holmen som er barnas øy med piratskip, badestrand og dyr. Registrer barna i Piratklubben med maskoten Peppi Pirat innen dere kommer til Åland, da skattejakten starter allerede ombord på fergen eller i egen båt. Det er mange avganger og ulike reisealternativ som går daglig fra Stockholm, Helsinki, Åbo og Tallinn som du kan velge mellom. Se alle alternativ her. Du reiser enkelt og komfortabelt med Eckerö Linjen fra Grisslehamn på kun 3 timer.
- Finn ditt fly til Åland
- Finn ditt hotell på Åland
- Finn din leiebil på Åland

Gotland – Sveriges kalksteins-Hawaii

Det er umulig å ikke like Gotland. Her finner du underholdende ting å finne på året rundt, men det er under sommerhalvåret at flest turister reiser hit. Visby kalles rosenes og ruinenes by og er en av de best bevarte middelalderske byene i Skandinavia. Byen er også med på UNESCOs verdensarvliste. Spaser blant roser på Fiskargränd, besøk ruiner som Drottens ruin, hør på politikere i Almedalen eller dans inn i natten på Kallis eller noen av nattklubbene midt i byen. Visby er ifølge min mening Sveriges vakreste by! Liker du å bade er det nok av fine strender på øyen, foretrekker du sandstrender er Tofta strand og Sudersand noen av øyens beste. Vil du prøve noe litt annerledes bør du dra til noen av øyas kalkbrudd der du kan bade i turkist vann. Den Blå Lagunen i Ar på den nordlige delen av øyen er den mest populære. Det er umulig å besøke Gotland uten å besøke Fårö. Her finner du fantastiske sandstrender, særegen natur og ruvende sjø-stabler. Gå ikke glipp av et besøk til det koselige hjemmebakeriet Sylvis døtre. Et annet selvfølgelig stopp på Gotland er Lummelundagrotten som er en populær grotte takket være sine mektige speilsjøer, dryppsteinsformasjoner og fossiler. Dessuten lagres det god ost langt nede i grotten, som er fabelaktig sammen med et glass rødvin. Barnefamilien kan dra innom blant annet Kneippbyn med Pippis Villa Villekulla til rideleirer og minidyregård. Er dere her 7-14.august (2016) er et besøk innom Middelalderuken et must. For å komme deg til Gotland kan du enten fly fra for eksempel Oslo, reise med egen båt eller reise med Destination Gotland fra Nynäshamn og Oskarshamn i Sverige.
- Finn ditt hotell på Gotland
- Finn din leiebil på Gotland
- Finn ditt fly til Gotland
- Les mer om Gotland her

Senja – Norges magiske saga-øy

Senja er Norges nest største øy, og ligger i landets nordlige del med broforbindelse (Gisund Bro) til fastlandet. Her kan du oppleve koselige fiskelandsbyer, fine strender, hav, fjell og vakre landskap, alt med bare noen timers biltur fra hverandre. Er du fisker, eller vil bli, har du virkelig kommet til rett sted. Her finner du et av verdens beste fiskevann. For å gjøre fiskeopplevelsen ultimat, bestill en fisketur og bli med proffen til de beste stedene. Den fugleinteresserte kan nyte synet av havørner på nært hold, den spreke kan begi seg opp i fjellet for vandring og livsnyteren kan kose seg på stranden eller spise fersk fisk og skalldyr. Naturen her er full av kontraster med midnattssol og nordlys, avhengig av sesong. Senja er også hjem til verdens største troll, og trollfar Leif Rubach sammen med trollmor byr på spennende opplevelser for både store og små. Hva med et besøk inne i det gamle trollets mage? For å oppleve Senja på sitt beste – som du gjør ute i naturen – lei en sykkel, kajakk eller båt. Du kan også vandre i Ånderdalen nasjonalpark og beundre de magiske omgivelsene. Lokalbefolkningen på Senja er kjent for sin entusiasme og gjestfrihet, så du kommer garantert til å ville komme tilbake hit. Du kommer deg hit med egen båt eller med ferge fra Gryllefjord til Andenes / Lofoten eller fra Botnhamn til Brensholmen / Tromsø. Bo på hotell, motell eller camping.

Andre nordiske øy-perler vi liker:
- Käringön
- Öland
- Lofoten
- Koster
- Læsø


Populære hotell i Norden