Publisert 13 februar 2020

Reisedestinasjonene rundt Middelhavet passer perfekt for deg som reiser med små barn eller syns norsk sommervarme er passe nok. Ønsker du en lenger ferie og gjennomsnittstemperatur på 22-28 varmegrader anbefales destinasjonene som ligger litt lenger unna. Er du klar for skikkelig het sommervarme kan vi tipse om reiser hvor gradestokken viser over 28 varmegrader. Reiser du hit kan det være lurt å pakke med solkrem, en god solhatt og ta mange badepauser.

Ganske varmt i mars – opp til 22 grader


Spania

Costa Blanca, Costa del Sol, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura er noen av destinasjonene som har behagelig varme året rundt. Gran Canaria er varmest uansett årstid. I mars viser temperaturen 22 grader. Vanntemperaturen ligger på cira 18 grader, så om du ønsker å bade i løpet av ferien vil vi i anbefale å bo på hotell med oppvarmet basseng. Om våren kan det regne litt i Spania, men det er ingen store mengder for i snitt kommer det 14 millimeter regn i mars. På fastlandet regner det litt mer i mars, med rundt 23 milimeter i Alicante og nesten det doble i og rundt Malaga.

Charter til Kanariøyene i mars.

Charter til Costa del Sol i mars.

Charter til Costa Blanca.

Madeira

Madeira er et blomstrende reisemål med klima som gir en “evig vår”. I mars er gjennomsnittstemperaturen på 19 grader og passer perfekt for utflukter, golf og vandring. Hit drar du om du ønsker opplevelser, og flott natur. På natten er det cirka 14 grader, så det kan være lurt å pakke med en lett jakke. Populære reisemål er Funchal, Caniço do Baixo og Prazeres.

Charter til Madeira i mars

Varmt i mars – 22-28 grader


Egypt

Egypt populære turistbyer ved Rødehavet har mild vinter og veldig het sommer. I mars er gjennomsnittstemperaturen ved Hurghadakysten og Marsa Alam-kysten 24 grader i luften og 22 grader i vannet, mens på natten synker temperaturen ned til 12 grader. I Egypt har de et fåtall med dager uten sol og det regner nesten aldri.

Charter til Egypt i mars

Kapp Verde

Med skyfri himmel og sol er Kapp Verde er et sikkert reisemål året rundt, og charterreiser går til Sal og Boavista på vinterhalvåret. I mars ligger gjennomsnittstemperaturen på 25 grader i luften og 22 grader i vannet, og passer for deg som ønsker lange dager på stranden. På Kapp Verde er mottoet “no stress”, noe som gjenspeiler livet som du kan oppleve her.

Her kan du bestille din reise til Kapp Verde

Marokko

Marokko er et land som lokker med lange strender og myldrende markeder. Populære reisemål som Agadir, Essaouira og Marrakech har en gjennomsnittstemperatur på 23 grader på dagtid, 11 grader om natten, og i vannet er det rundt 16 grader. Det herlige klimaet har landet golfstrømmen å takke for.
Charter til Marokko i mars

Hett i mars – minst 28 grader


Mauritius

Selv om de fleste forbinder dette reisemålet med kritthvite strender og hav som er krystallklart kan man også ha en aktiv ferie på Mauritius. Dyphavsfiske fra båt er en veldig populær aktivitet, eller snorkling og vindsurfing. Casela Nature & Leisure Park er også verdt et besøk. I parken kan du se over 100 fuglearter i alle mulig farger, samt mange andre spennende dyr. Her ligger gradene rundt 29 grader på land, og 27 grader i havet.

Charter til Mauritius i mars

Thailand

Når vi nordmennn snakker om charter til Thailand er det de sørlige delene av landet vi sikter til, Phuket, Khao Lak og Koh Lanta for å nevne noen. Reisene går hit på vinterhalvåret og mars er høysesongens siste måned. Med veldig lite regn og en gjennomsnittstemperatur på 33 grader på land og 28 grader i havet kan du nyte deilige dager med mye bad.

Charter til Thailand i mars

Mexico

Mexico er et stort land med varierende klima. Charterreisene går på vinterhalvåret og i mars har de populære badebyene Playa del Carmen, Cancun og Tulum en varme på 33 grader. Vannet har deilig badetemperatur på rundt 28 grader. Om natten er det cirka 24 grader.

Charter til Mexico i mars

De forente arabiske emirater

Reisemål som Dubai, Abu Dhabi og Fujairah i De forente arabiske emirater frister med et tropisk ørkenklima og en gjennomsnittstemperatur på mellom 28 og 30 grader, mens vanntemperaturen i mars er mellom 21 og 25 grader. Vinteren og begynnelsen av våren er en mer behaglig tid å reise på enn senere på sommeren, da stiger temperaturen ofte til over 40 grader.

Charter til De forente arabiske emirater i mars


I tillegg til reisemålene vi har nevnt her er det varmt og deilig i Karibia og tropiske reisemål som Vietnam, Maldivene og Bali.