Her er USAs 10 hotteste reisemål

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal reise når man skal til USA. Ofte har man for mye man vil se og gjøre. Men skal du dit i 2015 vet vi hva du ikke får gå glipp av.
Publisert 4 mars 2015

Det er ikke mange land som har så mange spennende storbyer, flotte severdigheter og dramatisk landskap som USA. Når du reiser rundt i landet så kan det være vanskelig å vite akkurat hva du skal velge å se og det er lett å bli distrahert av fornøyelsesparker, billige barer, koselige småbyer og herlige sandstrender. Dessverre finnes det ikke noe som er mer irriterende enn å komme hjem fra en USA-reise bare for å få høre at du har gått glipp av det beste og mest trendy. Nå har reisegiganten Lonely Planet satt sammen en toppliste med årets beste severdigheter og reisemål, og du kan velge mellom at fra strender til vulkaner, ødemark og enorme vannfall.

Queens, New York

Denne største av byene som ligger rundt New York er Queens og her dukker det opp nye og trendy hotell, mikrobryggerier og restauranter. Kjøp med deg nybakt brød og litt fersk frukt å slå deg ned på et pledd i parken ved Long Island City. Herfra har du en fantastisk utsikt mot Manhattan, og det er en perfekt plass å bare se på lokalbefolkningen, eller enda bedre bli kjent med dem. Queens har en herlig og avslappet stemning og her trives de fleste.
Her kan du bestille hotell i Queens.

Western South Dakota

Få steder i USA ser ut som det riktige Vilde vesten med cowboys, bøfler, indianerkultur, kaktuser og prærielandskap, men her i Western South Dakota får du alt det. Delstaten er først og fremst kjent for sin presidenter som er hugget ut i sten ved Mount Rushmore, lokker i år også med 50-års jubileet til Cyster State Park Buffalo Rund Up der cowboyer konkurrerer om å flytte 1400 bøfler fra et sted til et annet. Dessuten feirer Stur gis Motorsykler Rally 75 år. Her treffes mer enn 500 000 motorsykkel entusiaster for å konkurrere, omgås og utveksle erfaringer.
Her kan du bestille hotell i South Dakota.

New Orleans, Louisiana

Fengende musikk, glade mennesker, gode drinker, fantastiske skalldyrmiddager og en fest som aldri slutter. Til tross for tragedien med orkanen Katrina som påvirket lokalbefolkningen på mange måter er stemningen glad, avslappet og smittende positiv. Her lever man livet og setter pris på det fine og morsomme i hverdagen. For byens, og kanskje landets beste natteliv skal du sette kurs mot Bourbon Street eller St Claude Avenue. Her skåles det i gode romdrinker til tonene av alt fra jazz og punk til hip hop og blues.
Her kan du bestille hotell i New Orleans.

Colorado River-området

For deg som elsker natur og eventyr er Coloradoelven, og områdene som den flyter gjennom perfekt for deg. Her kan du prøve deg på rafting, beundre vakre vannfall, vandre i Rocky Mountain National Park eller sykle mountainbike i et veldig utfordrende terreng. Ta sjansen å bli en av de få som får dra på båttur nede i Grand Canyon. Du må ha en spesiell tillatelse for dette, og det er veldig begrenset hvor mange som får være der på en og samme gang. Og det er nettopp det som gjør opplevelsen så unik og heftig. Pass på nå, hvem vet hvordan det ser ut her i fremtiden?
Her kan du bestille hotell i Colorado River-området.

North Conway, New Hampshire

Denne sjarmerende byen feirer i år sitt 250-års jubileum og hit skal du reise om du setter pris på en stille og rolig atmosfære. Vil du derimot ha litt mer action så har North Conway faktisk New Englands beste skibakker, bra klatremuligheter i White Mountains og mange bra turstier. Her finnes også et stort antall vakre broer og Conway Scenic Railway. Blir du sugen på noe søtt etter alle aktiviteter anbefales byens eplesider-smultringer og pannekaker med lønnesirup.
Her kan du bestille hotell i North Conway.

Indianapolis, Indiana

Denne byen er først og fremst kjent for son forkjærlighet for raske biler. Og du kan selv prøve hvordan det er å kjøre i en veldig realistisk simulator på Dallara Indy Car Factory eller hvorfor ikke ta turen til Indianapolis Motor Speedway for å suse frem på den kjente banen med en ekte IndyCar-sjåfør ved rattet? Bortsett fra bilsport er byen også kjent for sitt 90 år gamle Children´s Museum of Indianapolis som er verdens største museum dedikert kun til barn. Her finnes blant annet massevis av heftige dinosaurer som barna kan få stifte nærmere bekjentskap med.
Her kan du bestille hotell i Indianapolis.

Greenville, South Carolina

Denne vakre byen er perfekt for deg som søker noe nytt, vakkert og som liker å røre på deg. Midt i byen er det et vakkert vannfall og den utrolig flotte parken Falls park on the Reedy. Før i tiden var dette et industriområde med fabrikker som lå ved vannkanten. Nå er det isteden butikker, restauranter og fine hotell i samme område. Byen er, ulikt de fleste andre amerikanske byer, tilpasset for gående og syklister med flere bra stier og sykkelbaner.
Her kan du bestille hotell i Greenville.

Oakland, California

De stigende prisene for boliger i storbyen San Francisco har ført til at mange har valgt å flytte østover, til byen Oakland. Det har blitt så pass populært at her finner du nå noen av landet aller beste og mest interessante restauranter. Den første fredagen hver måned arrangeres Oakland´s Art Murmur og da har alle gallerier og lignende åpne dører. På gaten utenfor finnes food trucks og utstillinger, og hele området føles som å være på en festival.
Her kan du bestille hotell i Oakland.

Duluth, Minnesota

Bob Dylan og mange kjente olympieres hjemby, mest snø i hele USA og turstier så langt øyet kan se. Det finnes mange gode grunner til å besøke Duluth. Bob Dylans hit Highway 61 Revisited handler blant annet om veien mellom Duluth og New Orleans, også kjent som Blues Highway. I Duluth kan du også padle kajakk i den vakre sjøen Lake Superior, stå på ski i Spirit Mountain og vandre langs eventyrlig vakre turstier som Superior Hiking Trail. Dessuten tar byen sin ølbrygging på største alvor med enormt mange forskjellige typer øl som brygges her.
Her kan du bestille hotell i Duluth.

Mount Shasta-området, California

Mange som besøker California går glipp av den vakre del av delstaten i nordøstlige hjørnet. Her er det høye fjell og vulkaner som betyr og har betydd mye for indianerne og lokalbefolkningen. Bortsett fra skikjøring kan området også friste med vakre innsjøer, turstier og spennende grotter. Her finnes noe som passer for alle og med forskjellig vanskelighetsgrad. Mount Shasta City som ligger ved Shastafjellets fot tilbyr hyggelige overnattingsmuligheter, gallerier og koselige små kaféer.
Her kan du bestille hotell i Mount Shasta-området.

I Reiseguidens søkemotor kan du bestille din USA-reise:
- Flybilletter til USA
- Hotell i USA
- Reisetilbud til USA
- Leiebil i USA


Reisetilbud - USA