Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Stine guider

Hemmelige Kreta

Se fler bilder Medlemsfoto: Stine Hemmelige Kreta

5 perler på vår favorittøy

Opplevelser, smaker, strender og byer du kanskje ikke har hørt om, men som fortjener din oppmerksomhet neste gang du reiser dit. Her får du våre hemmelige perler på nordmenns favorittøy i den greske øyverden.
Kreta er en øy som vi nordmenn elsker å reise til. År etter år reiser vi hit, men det er lett å gå i den fella at man gjør de samme tingene hver gang man er her. Så derfor har vi satt sammen en liste over noen hemmelige perler på Kreta som du kanskje ikke har hørt om tidligere.

1. Heng med lokalbefolkningen

Stranden Marathi som ligger på Akrotirihalvøya, der også Chania internasjonale flyplass ligger, er en favoritt. Den har kanskje ikke den fineste sanden eller det vakreste vannet, for det finner du på Elafonissi. Men her er det en herlig stemning, det er aldri fullt selv om du kommer hit midt i høysesongen.Det er også få turister her da det er mest grekere som finner veien hit, men da først på ettermiddagen. Rett ved stranden ligger det tre-fire tavernaer der man kan spise en god, gresk mat.

2. Kretenske spesialiteter

Det finnes mange matretter som er typiske for Kreta, og ikke er like vanlige ellers i Hellas. En lokal spesialitet er Sfakia pannekaker. Det er som en vanlig pannekake, men den er fylt med fetaost og serveres med timianhonning. Andre favoritter er Dakos, hardt brød med smuldret fetaost og tomater, og Stifado som er en kjøttgryte som på Kreta ofte serveres med kaninkjøtt.

3. Den beste utsikten

Om man har leiebil en dag så burde man følge veien fra Chania by ut mot flyplassen og stoppe ved Venizelos-familiens gravsted som er en fantastisk utsiktplass. Her kan man sitte lenge og bare nyte utsikten, kanskje tar man en frappé, en gresk iskaffe, på den hyggelige kafeen Koykoyvayio, som ligger på samme sted. Kirken som ligger ved gravstedet er utrolig populær å gifte seg i, så om man kommer hit en helg kan man være så heldig at man havner midt i et gresk bryllup.

4. Ut på oppdagelsesferd

Noen av Hellas vakreste og mest sjarmerende byer finnes på Kreta, og store byer som Chania, Rethymnon og Heraklion kjenner de fleste til. Men om man er litt eventyrlysten og kan tenke seg å dra ut på oppdagelsesferd så finnes det mange skatter å oppdage. En av de aller vakreste, er byen Loutro som ligger på sydkysten. Hit kommer man bare med båt fra Chora Sfakion. Hvitkalkede hus med blå dører og krystallklart vann – romantisk og eksklusivt.

5. Ut på tur – aldri sur

Kreta er en populær destinasjon for vandringsferier, og de fleste som liker å gå på tur drar på en organisert utflukt til Samariaravinen når man er på Kreta. Vil man ikke gå like langt, eller kanskje vil gjøre noe på egen hånd så er Imbrosravinen et hett tips. Den er bare 8 kilometer lang, hele ti kilometer kortere enn Samariaravinen, men minst like vakker. Imbrosravinen kan man også gå tidlig på våren når den er som vakrest og Samariaravinen fortsatt er stengt på grunn av høyt vann-nivå.

Finn billige reiser til Kreta, Hellas.

Relaterte bilder

Vært på en spennende reise?

Skriv en guide

Fakta Kreta

Beliggenhet på kartBeliggenhet på kart

Vær Kreta

Kreta i juli: Dagtemperatur 28 °C Badetemperatur 22 °C
Temperaturoversikt

Annonser:

Gode tilbud til Kreta

Del med andre:    
Møt sensommeren på Kreta
Møt sensommeren på Kreta
av Stine, 15 aug 2014
Reis til Kreta i september - Når sommeren er over her hjemme er fortsatt den beste sommermåneden i vente på Kreta. Har du aldri vært der i september før er det på tide. Det er ...
Kretas beste strender
Kretas beste strender
av Stine, 29 jun 2014
Her er våre favoritter på Hellas mest populære øy - En av grunnene til at Kreta er vår favorittøy i Hellas er naturligvis alle de vakre strendene. Her finnes virkelig en strand ...
Middelhavets 5 heteste øyer
Middelhavets 5 heteste øyer
av Veronicah, 1 jul 2013
Hit reiser vi helst i sommer - Kreta ser ut til å bli sommerens øyfavoritt, tett etterfulgt av Mallorca. Høyt oppe på topplisten ligger i tillegg Rhodos, Kypros og Santorini. ...
Her er Kretas beste hoteller
Her er Kretas beste hoteller
av Stine, 12 jun 2013
5 luksuriøse hotell på vår greske favorittøy - Kreta er fortsatt en av de mest populære øyene i Hellas og det er lett og forstå hvorfor. Øya har alt man kan ønske seg av vakre ...
 
 
Vacker dörr i Chania.
Vacker dörr i Chania.

av Ingridhell

Grekiska damer i Kritsa
Grekiska damer i Kritsa

av Grekland

Kolimbari.
Kolimbari.

av Ingridhell

Ett bestialiskt kvinnomord
Ett bestialiskt kvinnomord

av Esselde

Solnedgång igen.
Solnedgång igen.

av Gullsing

Vatten
Vatten

av Mbild

Visst är jag söt!
Visst är jag söt!

av Ingridhell

Apelsinträd i Chania
Apelsinträd i Chania

av Pliggen

Chania
Chania

av Dreamway

Mina drömmars Chania
Mina drömmars Chania

av Dreamway