De beste skibyene i Alpene

Lina
Reiseguiden, besøkt 30 land

Foto: Anton Enerlöv
Foto: Anton Enerlöv
Foto: Anton Enerlöv
Foto: Lina Barryd
Foto: Anton Enerlöv
Hvilken skiby passer deg best? Alpene er fantastisk, men det kan være vanskelig å vite hvor man bør dra. Her er 7 suverene skibyer både for deg som liker lette forhold, carvingsvinger eller pudder.
Publisert 24 september 2017

Cervinia, Italia

Cervinia er Italias høyest beliggende skiby og ligger i vakre Aostadalen. Her står man på ski på 3 883 moh med utsikt over det berømte Toblerone-fjellet Matterhorn. Sammen med skibyen Zermatt er det totalt 350 kilometer med løyper her, og det er svært snøsikre forhold. Gled deg til lange og brede familieløyper ved de høye fjellene Matterhorn og Monte Rosa, samt utrolig god italiensk mat og herlig stemning i bakkenes uteserveringer. Et tips er å spise på Ullas, eller Chalet Etoile som det egentlig heter, som ligger midt i bakken og serverer fantastisk skalldyrssuppe.
Flyreiser til Torino »
Pakkereiser til Cervinia »

Bad Gastein, Østerrike

Bad Gastein er en av de mest populære skibyene i Alpene, og hit valfarter skandinavere hver vinter. Det er kort reisevei og man kommer raskt opp på 2700 moh. Med sine fem skiområder har Gasteiner-dalen mer enn 210 km med løyper. Skiforholdene passer både for familier og pudderjunkien. På Silverbullet Bar er det morsom afterski med liveband hver dag kl 16. Midt i landsbyen ligger Hotel Salzburger Hof, hvor man kan nyte en Radler til pianospill.
Flyreiser til Salzburg »
Pakkereiser til Bad Gastein »

Val Thorens, Frankrike

Val Thorens er bygget for ski og byliv, og Europa høyest beliggende skiby der den ligger midt i bakken på 2300 moh. Her har du ski in/ski out hvor enn du måtte bo. Det enorme skisystemet Les Trois Vallées (De tre dalene) byr på fantastiske skiforhold for både nybegynnere og rutinerte skigåere. Her finner du dessuten verdens største/mest kjente afterski i skibakken – La Folie Douce. Don´t miss out!
Flyreiser til Genève »
Pakkereiser til Val Thorens »

Ischgl, Østerrike

I Ischgl satser de betraktelig med Alpenes mest moderne skisystem, raske heiser og mange brede, fine løyper kombinert med vakker alpenatur. Ischgl er også kjent for sin ville afterski. Her er det full fres i puber og barer allerede fra tidlig ettermiddag, og mange drar hit for å oppleve den livlige stemningen. Likevel har underholdningsmetropolet Ischgl beholdt sin tradisjonelle og sjarmerende karakter fra Tyrolen.
Flyreiser til Innsbruck »
Pakkereiser til Ischgl »

Val d´Isere, Frankrike

Sammen med nabolandsbyen Tignes utgjør franske Val d´Isere heissystemet Espace Killy, som er et av verdens største. Dette er stedet for deg som liker brede carvingløyper i rød bakke, og det finnes også noen utrolig lange løyper som går hele veien fra toppen og ned til dalen. Val d´Isere er en koselig landsby og har bra utvalg av butikker, restauranter og uteliv.
Flyreiser til Genève »
Pakkereiser til Val d´Isere »

Chamonix, Frankrike

Chamonix er skibyen du enten gir terningkast 1 eller 5 – det er kjærlighet eller hat. Her finner du noen av verdens beste skiforhold, men ettersom Chamonix' rykte lokker til seg dyktige skigåere fra hele verden, er det trangt om plassen når snøen faller. Dette er byen for dyktige skientusiaster som liker bratt offpist. Om du helst står i løyper, bør du dra et annet sted. I landsbyen finner du et stort utvalg av butikker, restauranter, barer og nattklubber. Den beste afterskien finner du på Chambre Neuf.
Flyreiser til Genève »
Pakkereiser til Chamonix »

St Anton, Østerrike

Her ble den moderne slalomsvingen oppfunnet, men det føles også ut som om afterskien hadde sin opprinnelse her. St Anton ligger i Arlberg, et skiområde som sammenkobler flere landsbyer i vestre Østerrike. Området er veldig snøsikkert – her kan du stå på kallsnø når det beiter kyr i bakken andre steder i Alpene. St Anton har 15 mil med løyper, så her finner alle noe for sin smak.
Flyreiser til Innsbruck »
Pakkereiser til St Anton »


Tilbud – Ski & Vintersport


Skireisearrangører:
STS Alpresor »
Langley Travels »
Slopetrotter Skitours »
Lion Alpin »
Nortlander »
UCPA »


Flyreiser til Alpene: