Publisert 17 mai 2016

Middelhavet florerer av herlige reisemål og det er hit vi nordmenn aller helst vil reise på sommerhalvåret. Men i år vil du kanskje se noe nytt, en plass som ikke naboen allerede har besøkt. Her er noen favoritter.

Formentera, Spania

Den spanske øyen Formentera er roligere enn naboen Ibiza og den minste av de baleariske øyene. Her får du unik natur og skikkelig fine strender – øyen har til og med blitt kalt for Middelhavets svar på Karibia. Her finnes det dessuten også restauranter, barer og bra shopping. Øyen er flat og du tar deg aller best rundt på sykkel. Reis hit på egen hånd eller bestill en charterreise til Ibiza gjennom Ving eller Apollo og ta en eller flere dagsutflukter til Formentera. Formentera er et perfekt reisemål å kombinere med Ibiza, som ligger omtrent en halvtimes båtreise unna.

Fly til Formentera (Ibiza) | Hotell på Formentera

Thassos, Hellas

Greske Thassos ligger aller lengst nord i Egeerhavet og er en grønn øy med fine sandstrender. Vannet ved klippene er krystallklart og de koselige småbyene er omringet av høye fjell og olivenlunder. Her er det ikke vanskelig å finne sin egen lille strand for dagen. Når, eller kanskje om, du blir lei av stranden kan du ta en tur opp i fjellene og prøve en av de mange turstiene. Limenas er en vakker hovedstad bygd på ruinene av den gamle byen, men smale gater og hyggelige tavernaer. I barnevennlige Skala Potamias ligger en av Hellas beste strender, den to kilometer lange Golden Beach. Hit kan du reise med Ving.

Charter til Thassos | Fly til Thassos (Thessaloniki) | Hotell på Thassos | Restplasser til Thassos

Kas, Tyrkia

Kas sies å være det sørlige Tyrkia vakreste badeby, tre og en halv time på smale veier fra Antalya. Her får du sjansen til å bli kjent med det ekte Tyrkia. Det finnes en havn med koselige restauranter og en bykjerne med koselige smug der du kan du handle tyrkisk håndtverk. Store deler av byen er bilfri, noe som lager en enda mer rolig og avslappende følelse. Vest for marinaen finner du en liten strand og 20 minutter unna med buss ligger Patara med sin vakre strand. En annen fin ferieby er naturskjønne Skala Prinou. For øyeblikket har ingen av de største charterarrangørene egne pakkereiser til Kas fra Norge. Du kan fly på egen hånd til Dalaman eller Antalya og ta deg videre med buss eller leiebil. Fra flyplassen i Dalaman tar det cirka to og en halv time med bil, fra Antalya tar det cirka tre og en halv time.

Fly til Antalya

Korsika, Frankrike

Korsika er en vill øy med fjell, sjarmerende fjellbyer, gamle borger og badestrender. Øya tilhører Frankrike men er like mye påvirket av Italia. På vestsiden er det lett å finne sin egen badevik og østkysten kan friste med milesvis med sandstrender. Lei en bil for å oppdage det beste av øya eller prøv noen av de vakre turstiene. Noen populære reisemål er kystbyen Calvi, den lille byen L'Île-Rousse, middelalderbyen Bastia og havnebyen Ajaccio. Korsika er også perfekt å kombinere med den italienske naboøya Sardinia. Hit kan du reise med Langley.

Charter til Korsika | Fly til Korsika | Hotell på Korsika

Krk, Kroatia

Krk ligger i den nordlige delen av Kroatia og er den nest største øya i Adriaterhavet. Den gyldne øya lokker med fine strender, god mat og vin. Den største sandstranden heter Sandy Beach og ligger på den vestre siden av øya. På dagen lokker strendene og på kvelden er det uteserveringene lengst ute på marinaen som gjelder. Alle byene er veldig forskjellige og man finner lett sin egen favoritt. Krk by er en sjarmerende by med smale gater, en mur rundt den eldre delen av byen, fine badebrygger og en strandpromenade. På sydvestre Krk ligger den største badebyen Baska. Andre byer verdt et besøk er fiskebyen Njivice og perlen Malinska. Det er enkelt å komme seg hit siden det er broforbindelse med fastlandet.

Fly til Rijeka | Hotell på Krk