Publisert 13 oktober 2023

En destinasjon for alle som elsker sol og spenning!

Uansett om du elsker sol, strender og hav, eller lengter etter vakker natur,
byr den 640 kilometer lange Antalyakysten på mange spennende muligheter.

Uansett hvilken strand du velger, kan du nesten alltid forvente å finne et mangfold av vann- og sportsaktiviteter, båtturer og lekeplasser. Og i bakgrunnen langs hele denne delen av Middelhavet ligger Taurus-fjellkjeden, som tilbyr alt fra late dager ved en smaragdgrønn elv til spennende besøk i grotter.

I denne utgaven har vi valgt ut noen av aktivitetene som vi tror vil passe perfekt for deg som ønsker en ultimat tid sammen med barna. Vi advarer imidlertid om at det er en stor risiko for at selv voksne blir som barn igjen…

Trå inn i en annen verden - besøk Antalya Aquarium

Ved Konyaaltı-stranden finner du dette ikoniske akvariet, som består av hele 40 tematiske akvarier. En veldig hyggelig og spennende måte å bli kjent med alle havets skapninger på. Tusenvis av ulike fiskearter bor her, og det tilbys selvfølgelig underholdning og mye læring rundt de ulike havtemaene.

Tenk deg barnas begeistring når du kommer til den lengste akvatiske tunnelen i verden, som er hele 131 meter lang og 3 meter bred, og alt er selvfølgelig omgitt av glass. Ønsker dere å trosse varmen? Her er det faktisk snø på med mulighet for litt snøballkrig i snøland og et museum, alt mens det er rundt 30 grader utenfor.

Hvis du velger å utforske livet på land, da er du velkommen til Wild Park. Her finner du et tropisk reptil hus med store glassvinduer som gjør det mulig å se mange ulike reptiler. Avslutt gjerne dagen med å seile gjennom alle verdenshavene i den høyteknologiske Oceanride XD-kinoen.
Les mer og skap nye ferieminner på Aquarion


Land of Legends, fantastisk temapark med hotell

Hvem klarer vel å motstå muligheten for å bo rett ved en fornøyelsespark og vannland?
Land of Legends er en temapark i Belek, cirka 40 km øst for Antalya sentrum. Her kan du oppleve ville vannattraksjoner av alle slag, berg-og-dal-baner, eventyraktiviteter og selvfølgelig mange forskjellige basseng for både avkjøling og lek.

Ta med de minste barna på den søte berg-og-dal-banen Zippy Zappy Coaster, opplev karneval stemning i Happy Carousel, og gå ikke glipp av alle showene som parken byr på i løpet av dagen. Selv de eldre barna vil få sin dose med eventyrlyst tilfredsstilt, gjennom attraksjoner som den snurrende Magicone eller ved å bli en astronaut i vannet i Space Rocket. Land of Legends er stedet hvor alder ikke spiller noen rolle, og vi lover at både store og små vil ha en fantastisk opplevelse.
Les mer og se hva Land of Legends tilbyr

Equestrian Club - en rideskole for alle

Denne rideskolen i Antalya tilbyr privatundervisning for barn, uansett kunnskapsnivå. Hvis både foreldre og barn er erfarne ryttere, tilbys også muligheten for å utforske skogen på hesteryggen. Søsken eller andre som ikke er så interessert i hester kan prøve noe annet, som verksted i keramikk eller bueskyting.

Rideskolen ligger i Lara-Kundu-området og er nær andre barnevennlige attraksjoner, som for eksempel det populære opp-ned-huset “Upside Down House” eller Lara Dolphin Show.
Les mer om rideskolen her

Fossefallene i Lower Düden

Instagram-vennlig, avslappende og en hyggelig park i tilknytning til det hele. Her strømmer vannet ut fra fjellet med en høyde på 40 meter og videre rett ned i havet. Hit kommer du enkelt med kollektivtransport fra Alanya sentrum, eller du kan se fossen fra havet ved å ta en båttur fra Kaleiçi-marinaen. Et tips er å dra hit om kvelden. Belysningen på fossen er fantastisk, og i solnedgangen blir opplevelsesfaktoren ekstra høy.

Antalya Museum

Dette er en annen familievennlig aktivitet som er sentrumsnært. Museet består av 14 rom med en spesifikk avdeling for barn som inspirerer til læring om antikkens historie i Anatolia. En søt bonus er at museet også har en hage med kattunger, kattemødre og påfugler.
Les mer om Antalya Museum her

Hadrians port - arv fra Romerriket

Et symbolsk monument og sannsynligvis det mest dokumenterte stedet i Antalya. Et besøk her er ikke komplett om du ikke har besøkt de tre vakre og historiske marmorbuene. Buene ble bygget som en hyllest til den romerske herskeren Hadrian. Et must for alle i familien.