6 vakre yoga-destinasjoner

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pakk yoga-buksene og gjør deg klar for en ferie i vakre omgivelser med kropp og sjel i fokus.
Publisert 28 mars 2017

Trening- og velværereiser er mer populært enn noen gang, og reiseselskapene merker en raskt økende interesse spesielt innenfor én type temareise: yogareiser. Yogaferie er noe både for nybegynneren og proffen som ønsker ro og velvære på reisen, og de beste yoga-destinasjonene finner man litt utenfor allfarvei. Her er våre 6 favorittdestinasjoner for å dyrke yoga i vakker natur.

Ubud, Bali

Ubud på Bali ble virkelig satt på kartet da filmen Eat Pray Love kom ut, og stedet er et rent paradis for yogier. Her finner du langstrakte risterrasser, tett vegetasjon og et rikt dyreliv. Det kryr av flinke yogalærere i Ubud, og The Yoga Barn er et spesielt kjent samlepunkt for yoga-utøvere. Reis ned, finn deg et idyllisk hotell tett på naturen og møt opp på The Yoga Barn de dagene du selv ønsker. De tilbyr omtrent åtte klasser hver dag hele uken, med utsikt utover risåkrene. Du bor rimelig på yoga-retreatet Ubud Aura Retreat Centre som ligger rett ved. Ubud er natur, kultur, spiritualitet, kunst og kreativitet. Ved siden av yoga kan du oppleve Monkey Forest, ta et matlagingskurs, ta naturlige spabehandlinger, spise økologisk mat og delta på kulturfestivaler. Bali Spirit Festival er en årlig yoga-festival som arrangeres i Ubud i slutten av mars. Ønsker du å være nær havet, har du Surf Goddess Reatreat som ligger i Seminyak og kombinerer yoga med surfing.
Se alle fly til Bali.

Kerala, India

Dra tilbake til kjernen. Kerala anses for å være yogaens hovedsete, og her finner du åser med endeløse tebusker, tropisk palmeskog og en vakker kystlinje. Her finner du også mange spa og velværesentre, samt de berømte ayurvedaresortene hvor du får daglige kroppsbehandlinger med urtemedisiner og spesialtilpasset mat, og trener yoga, pusteøvelser og meditasjon. Kerala har mange yogaskoler – kalt ashrams – hvor du kan bo og få opplæring. På Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram får du et dypdykk ned i yogaens verden. Dette er en to uker lang yoga-retreat hvor du er pålagt en alkoholfri og vegetariansk diett, stille meditasjon, leksjoner om yoga og deltagelse i karma-yoga. Ideen er å hengi seg helt til yogaens lære og oppnå spirituell bevissthet. Du finner også flere økoturisme-inspirerte landsbyer i Kerala.
Se alle fly til Kerala.

Nicoya Peninsula, Costa Rica

Nicoya Peninsula i Costa Rica er kjent for sine kritthvite strender, gode surfemuligheter, tropiske natur og fargerike dyreliv. Kombinasjonen av dette gjør dette til en perfekt destinasjon for yoga-reisen. Nicoya Peninsula ligger i det nordvestlige Costa Rica. Nosara er uten tvil den byen som satt Costa Rica på kartet som en yoga- og velværedestinasjon. Prøv Nosara Yoga Institute eller Harmony Hotel som ligger ved den helsebevisste strandbyen Nosara, med yogastudioer midt i jungelen. Nicoya Peninsula er faktisk en av 5 steder i verden som er regnet som en Blue Zone – steder hvor folk ofte lever mye lengre enn alle andre steder i verden. Yogasentrene Anamaya Yoga Retreat og Blue Spirit Yoga and Healing Space ligger på bakketopper med utsikt til havet, evighetsbasseng og organiske måltider. Tilbring dagene med yoga, surfing, grønne helsejuicer og spennende utflukter i jungelen.
Se alle fly til Costa Rica.

Sri Lanka

Asia gir deg den mest autentiske yoga-opplevelsen – det er tross alt her yoga oppstod for tusener av år siden. Sri Lanka er inget unntak, og øyriket er blant annet blitt kåret til mest spennende reisemål av Lonely Planet. Øynasjonen er kjent for kritthvite strender og tropisk natur som skaper en naturlig atmosfære når du skal på yoga-reise. Ulpotha på vestsiden av øya er en tradisjonell øko-landsby som tilbyr yoga- og spaferier tett på naturen, og tilbyr blant annet et 2-ukers yogakurs. Talalla Retreat ligger ved en hvit sandstrand på Sri Lankas sørkyst og tilbyr et 7-dagers opphold med yogatimer, meditasjon, diskusjoner og massasje, kombinert med surfing. Mirissa Yoga Retreat finner du også i rolige omgivelser på Sri Lankas øst-kyst, mellom en fiskerlansby og byen Matara, og retreatet er omkranset av en elv og tropiske hager. Maldivene ligger også bare en times flytur unna Sri Lanka og koster omtrent 500 kr hver vei.
Se alle fly til Sri Lanka.

Marokko

Fargerike, mystiske Marokko byr på 1001 natt-følelsen kombinert med yoga i skjulte hager midt i Marrakech eller ved kystlinjen i Agadir med utsikt til havet. Med 300 soldager i året er Marokko et populært reisemål året rundt. Marrakech er en labyrint av trange gater og markeder med krydder, aper og tekstiler. Her venter nye inntrykk rundt ethvert gatehjørne, men selv her er det mulig å finne indre ro. På Le Palais Paysan som ligger 40 minutter utenfor Marrakech bor du på et luksuriøst boutique-hotell med et 7-dagers helse, detox og fitness-opphold. Her får du både gjort yoga og andre utendørsaktiviteter, spa-behandlinger og spist sunn gourmet-mat i rolige, landlige omgivelser – men likevel med kort avstand til storbymylderet. Yoga-retreatet Om Yoga Casablanca ligger rett på stranden i sjarmerende Casablanca og tilbyr blant annet et firedagers yogaopphold hvor du spiser organiske måltider og har ubegrenset tilgang til yoga-klasser med alt fra bikram yoga til power yoga og pilates.
Se alle fly til Marokko.

Mexico

I Tulum finner du lange, hvite sandstrender, Mayamassasje og økologisk mat – et perfekt sted for avslapning og yoga. Her kombinerer du gjerne tropisk ferie med yoga-klasser, hvor du er omkranset av vakre, rolige strender, surfemuligheter og Maya-ruiner. New York Times har blant annet annonsert Tulum som et yoga-hot spot. Yogascapes arrangerer blant annet yoga-reatreat i det bohemske paradiset Tulum med sine hvite strender og grønne jungel i bakgrunnen, eller du kan besøke retreatet Yoga Shala som ligger på rett ved stranden og urørt, frodig jungel. Sov under stjernene, praktiser en rekke ulike yoga-klasser om dagen og få en avslappende massasje. Området på Mexicos karibiske østkyst er så fullt av yoga-retreats at her er det bare å velge og vrake. Tulum er også en skattekiste av opplevelser. Legg ut på utflukter og opplev blant annet utgravningen av den store Mayalandsbyen eller svøm i undervannshulene, også kalt cenoter, som ble brukt til Mayaenes ofringer. I dette karibiske paradiset vil du finne total avslapning.
Se alle fly til Mexico.

- Finn din flyreise her.
- Finn ditt hotell her.


Rimelige fly til yogareisen



Tilbud – Spa og Helse