Publisert 25 juni 2016

1. Sommer-festivaler

Norge fylles av en rekke ulike festivaler i sommermånedene, og flere av dem er perfekte å kombinere med en langhelg. Palmesus går av stabelen i Kristiansand i starten av juli hvert år, og kaller seg Skandinavias største strandfest med over 30 000 mennesker som samles på Bystranda midt i Kristiansand sentrum. Uken etter er det dags for Stavernfestivalen 7-9.juli i idylliske omgivelser, mens Slottsfjellfestivalen i Tønsberg fyller den lille byen med folkeliv fra 13-16.juli. Vil du oppleve andre typer festivaler kan du ta turen innom country-festivalen på Vinstra eller Førdefestivalen for norsk folkemusikk 6-10.juli. 18.juli er det duket for Moldejazz, og 14-20.august kan du også oppleve Oslo Jazzfestival. Riddu Riđđu Festivála er en internasjonal urfolksfestival i Kåfjord kommune i Nord-Troms den 13-17.juli som skaper en sterkere bevissthet og stolthet rundt det samiske og andre internasjonale urfolksprofiler. Den populære Øya-festivalen arrangeres også i Oslo 9-13.august, så her er det bare å velge og vrake.

2. Utforsk en ny norsk by

Har du aldri vært i Nord-Norge og sett midnattssola, eller Lofotens hvite strender og dramatiske fjell? Vet du lite om hva hovedstaden har å by på i sommermånedene, eller er du nysgjerrig på å oppleve en idyllisk sommerperle langs havet? Ta med deg familien, kjæresten eller vennegjengen til en ny norsk by eller en skjult sommerperle. Sjekk for eksempel inn på et av disse vakre norske hotellene eller les vår guide til Oslo. Utforsk solfylte Stavern, eller “Kunstnernes by”, som med full rett kan kalles en kystperle, eller sjekk inn på Scandic Kristiansand Bystranda i Kristiansand og nyt finværet, det glade sørlandshumøret og noen dager i Dyreparken. Spaser i Kragerøs trange gater og opplev det spesielle kystlyset som inspirerte selveste Edvard Munch, dra til Bergen og ta Fløibanen opp for en vakker utsikt over Bergen by eller se Preikestolen utenfor Stavanger. Mulighetene er uendelige.
Se alle flyreiser innen Norge // Finn ditt hotell

3. Gå fra hytte til hytte

Turistforeningen gjør det morsomt og billig å reise på hyttetur. Fra 100 kroner natta og oppover kan du overnatte på mer enn 500 hytter landet rundt og utforske Turistforeningens forslag til rundt 20.000 kilometer med merkede sommeruter over hele landet. Hva med turen Preikestolen – Lysefjorden – Flørli – Kjerag på 3 dager, som er 50 km lang med en utrolig flott utsikt med på kjøpet? Eller den 4-5 dager lange turen fra Kinsarvik – Stavali – Hårteigen – Trolltunga? Disse og nærmere 9000 andre turforslag finner du her. Du bor i turisthytter med flere andre turgåere hvor dere kan sitte foran peisen og dele historier – en veldig sosial måte å oppleve norsk natur på.

4. Trolltunga & Preikestolen

Har du snakket om å oppleve det beste av Norges storslåtte natur, men så blir det bare med snakket? I sommer er tiden inne for å bestige to av Norges verdenskjente utskikkspunkt – Trolltunga og Preikestolen. Kombiner det med et besøk til de koselige byene Bergen og Stavanger, som er ekstra sjarmerende om sommeren. Avtal med en god venn og sett en dato. Trolltunga ruver 1100 meter over havet, og den enkelste måten å komme seg hit på er å fly til Bergen og deretter ta bussen til Odda. Det tar mellom 8 og 10 timer tur-retur å gå Trolltunga, så start gjerne tidlig så du får med deg fineværet på utsiktsbildene. Fjellturen til Preikestolen er ca. 6 km og tar ca. 4 timer tur-retur, og det går buss hit fra Stavanger. Husk å sjekke værmeldingen. Turistforeningen har også hytter i nærheten hvor dere kan overnatte, eller hvorfor ikke slå opp et telt, tenne et bål og nyte romantikken alene i naturen? Planlegg godt, og vær sikker på at du er i form til å klare turen først. På grunn av store snømengder er Trolltunga kun tilgjengelig fra omlag slutten av juni til midten av september, og Preikestolen anbefales mellom april og oktober.
Fly til Bergen // Fly til Stavanger

5. Spa-weekend for deg + noen du er glad i

Spa-weekender blir aldri feil når man trenger kvalitetstid med sin kjære, vennegjengen eller rett og slett litt alenetid med fokus på velvære. The Well på Kolbotn i Oslo har til og med innført begrepet “Daycation”, hvor du kan rømme hverdagen og sjekke inn på 10.000 kvadramteter med spa for en dag. Er du ute etter et helgeopphold anbefaler vi å sjekke ut spa-hotellenes pakke-priser. Mange har spa tilpasset alt fra par, vennegjenger, utdrikningslag osv, og felles for dem er at man får både bo, spa, mat, spakit med mer inkludert i prisen. Les mer her om hvilke 6 norske spahotell ved havet vi anbefaler, som er perfekte for sommeren. Blir det ocean view suite med himmelseng i Kragerø, et opphold i de røde sjøbodene med vennegjengen på Holmsbu Hotel & Spa, eller urbant og eksklusivt på The Thief i Oslo?

6. Norsk gourmet langs “Matvegen” + 5 andre roadtrip

Ta deg en langhelg på 3-4 dager og legg ut på tidenes roadtrip i eget land! På Matvegen kan du nyte noen av Norges aller beste matopplevelser og tradisjoner. Her byr fjordene og kystene på et stort utvalg av norsk mat, god vin og idyllisk stemning både på restauranter og hotell. De historiske har flere ulike pakker, blant annet “Smaken av Østlandet” hvor dere bor på de historiske hotellene Engø Gård og Sundvolden Hotel, eller “Smaken av fjord og kyst” utenfor Bergen, hvor smaker fra kyst og fjord er knyttet sammen med to historiske perler; Solstrand Hotel & Bad og Bekkjarvik Gjestgiveri. Nyt lokale smaker og lær mer om norske mattradisjoner gjennom disse og flere spennende weekend-pakker. Om du ikke er så opptatt av mat, kan du også legge ut på en av disse elleville og vakre roadtripsene i Norge.

7. Til havet! Sommeridyll og aktiviteter på sjø og i hav

Norsk sommer = båtliv. Hvorfor ikke oppleve midnattsolen og vakker natur i Tromsø på en helt uforglemmelig måte? Dra ut på sjøen med egen båt eller med Fjordtours som arrangerer båtturer i nattetimene fra kl 23-01.30. Sett kursen mot Gåsvær, en idyllisk og ubebodd liten øy ute i havet med hvit korallsand og en vakker kirke, og på veien dit kan du få øye på både sel, nise og havørn. Fjortours arrangerer også båtturer fra Geirangerfjorden (en av de mest berømte fjordene i verden, som også står på Unescos verdensarvliste) til Hellesylt, samt fjordsafari i både Flåm, Balestrand og Bergen. Eller hva med å prøve kite surfing i rolige og landlige omgivelser i for eksempel Malbukta i Møre og Romsdal, som også ligger rett ved den berømte Atlanterhavsveien og har både strand og gode forhold for fjellturer? Skal du på hyttetur i sommer kan du enkelt nyte havet fra en båt i skjærgården, prøve seileferdighetene eller leie kano og padle på et rolig fjellvann.

8. Bli kjent med samisk kultur

Å utforske Norge via Matvegen er én ting, men du kan også utforske Norge gjennom en litt annerledes kultur i eget land. Bli kjent med Nord-Norges eldste kultur og samenes tradisjoner i form av språk, musikk og håndverk som i dag lever i samspill med moderne teknologi. Mange steder har man muligheten til å besøke en samisk familie, prøve lasso, kjøre med reinsdyr og ikke minst smake på tradisjonell samisk mat. Ta flyet til Finnmark og dra til enten Alta eller Lakselv for et nærmøte med den samiske kulturen og få bedre forståelse for mangfoldigheten i vårt langstrakte land.

9. Besøk UNESCOs verdensarv-steder i Norge

Visste du at Norge har hele 7 steder på UNESCOs verdensarvliste? Flere av dem kan også kombineres med en oppdagelses-weekend i en norsk by du ikke har besøkt før, for eksempel Bergen, Alta eller Røros. Her er Norges 7 verdensskatter:

1) Urnes stavkirke, kun en drøy times kjøring fra Sogndal.
2) Bryggen i Bergen.
3) Helleristningene i Alta.
4) Bergstaden Røros.
5) Vestnorsk fjordlandskap – Geirangerfjorden og Nerøyfjorden. Reis for eksempel fra Ålesund og Sogndal.
6) Struves Triangelkjede i Hammerfest.
7) Vegaøyan – 1 og en halv times kjøring fra Brønnøysund.

Få enda mer inspirasjon:

- Det beste av sommer-Norge

… Og planlegg Norges-ferien på Reiseguiden:
- Alle fly i Norge
- Finn ditt hotell
- Reis med leiebil


rimelige hotell til norges-ferien