Ta livet med ro på Koh Lanta

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
På denne vakre øya like sør for Krabi i Thailand, går livet litt saktere. Du vil garantert finne ditt paradis på stranden hvor du kan nyte dagene uten å bli forstyrret av annet enn behovet for en dukkert i det turkise havet. Koh Lanta er perfekt for barnefamilier eller deg som vil slappe av under en kokospalme og ta livet helt med ro. På Koh Lanta bestemmer du tempoet selv!
Publisert 27 september 2015

Når du blir lei av slaraffenlivet kan du utforske den frodige regnskogen, padle langs den vakre kysten eller ta en utflukt til paradisøya Koh Rok. Utstyrt med dykkermaske og snorkel kan du dykke ned i naturens akvarium og svømme blant fargerike fisker og praktfulle korallrev.

Lange hvite strender

De hvite strendene er perfekte for bekymringsløse dager med tærne i sanden! Øya har ennå ikke blitt overtatt av turistene og det er god plass til alle. Strendene er helt fri for plagsomme selgere og det er plass nok til at du kan få ditt eget private sted i paradiset. Strendene ligger langs øyas vestkyst og Ao Phrae Ae, også kalt Long Beach, regnes som den beste stranden. Selv om den er populær er det likevel god plass til alle soltilbedere. Den flere kilometer lange stranden ligger like sør for Saladan og er omkranset av turkist hav, palmer og grønn vegetasjon. Reiser du lenger sør på øya finner du øde, vakre badeviker og klipper – her kan du ha paradiset nesten for deg selv.

Aktiviteter

Når tidevannet trekker seg tilbake og kvelden kommer er strandkanten perfekt for en spasertur i den vakre solnedgangen. Koh Lanta er et av Thailand beste steder for dykking og snorkling. Her finner du godt bevarte korallrev, grotter og vrak som kan utforskes. Med dykkermaske og snorkel er det som å svømme i et stort akvarium med fargerik fisk og koraller. Vil du se den frodige øya fra sjøsiden kan du leie kano eller kajakk og padle langs kysten, eller bli med på kajakkutflukt for å utforske mangroveskogen, grotter og hilse på apekatter. I Tigergrottene Mai Kaeo kan du beundre de fantasifulle dryppsteinsformasjonene og de enorme salene med 15-20 meters takhøyde. Thaiboksing er populært på Koh Lanta og vil du prøve deg på denne sporten finnes det flere treningsstudioer som kan gi deg instruksjoner.


Shopping

Du reiser ikke til Koh Lanta for å shoppe. Her er det begrenset med butikker, men du finner det mest nødvendige og selvfølgelig suvenirer. I Saladan, hvor fergen fra fastlandet legger til, kan du utforske markedsbodene for lokale kuriositeter og mingle med lokalbefolkningen. Vil du slå deg løs med kredittkortet kan du ta turen inn til Krabi Town og Ao Nang.


Spise og drikke

Nyt stemningen og maten på de lokale restaurantene, eller slapp av med en drink på en strandbar mens du nyter solnedgangen. Koh Lanta er kjent for sin rolige og tilbakelente atmosfære og det er begrenset med barer og natteliv. Ønsker du full fart til langt på natt er det beste tilbudet i området rundt Long Beach og Khlong Doa.


Slik bor du

Når du reiser med turoperatørene kan du velge blant luksus- og mellomklasse-hotell, de fleste med direkte tilgang til stranden og alle fasiliteter du trenger for å nyte ferien.

Slik kommer du rundt på øya

Det er begrenset med transportmuligheter på Koh Lanta. Du kan ta tuk-tuk eller taxi, eller leie scooter eller motorsykkel for å reise rundt på øya på egen hånd.


Slik kommer du til Koh Lanta

Ving og Apollo tilbyr pakkereiser med rutefly og hotell til Koh Lanta. Du flyr til Krabi Airport og reiser videre med buss og ferge til Koh Lanta. Reisetid med buss og båt fra flyplassen tar ca 2,5 timer. Flytiden fra Norge til Krabi tar litt over 11 timer i effektiv flytid. Du trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet ditt må være gyldig i seks måneder etter hjemkomst.

- Alle charterreiser til Koh Lanta
- Alle hotell på Koh Lanta
- Alle fly til Krabi


Charterreiser til Koh Lanta



Hotell på Koh Lanta



Rutefly til Krabi