Sykkelferie på Gotland – Sveriges ultimate sommerøy

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Kneippbyn.se
Foto: Shutterstock
Sveriges største øy, Gotland, er en oase du bare må oppleve. Kjenn på følelsen av å reise langt sørover, til tross for at du befinner deg i Skandinavia – spesielt når været er så bra som det kan bli på en svensk sommerdag.
Publisert 28 april 2016

Vi har samlet de beste tipsene til deg som vurderer en sommer på Sveriges beste ferieøy, Gotland, og forteller deg hvorfor du i år bør bytte ut norsk skjærgård med svensk sykkel- og eventyrsferie.

Sykkelferiens paradis

Gotland er nok Sveriges beste plass for en sykkelferie – det er ofte solfylt og øyen er flat og fin. Du kommer deg enten rundt med egen sykkel via fergene for en 50-lapp, eller så kan du leie en sykkel på stedet. Vil du leie campingutstyr er dette også tilgjengelig. Gotland er som sagt perfekt for en sykkelferie, og du kan slå opp teltet ditt nesten hvor som helst. Det finnes også vandrerhjem og små bed & breakfasts ved sykkelveiene der du kan sjekke inn for natten. Restauranter og typisk svenske “fika”-steder med kaffe, bakst og kos er det nok av, så du vil aldri gå lenge mellom de gode måltidene.
Les mer om å sykle på Gotland her.

Sol & bad

Gotland er et av Sveriges mest solsikre steder, og her finner du mange strender og badeplasser. Tofta Strand er Gotlands mest kjente strand. Her finner du det meste du kan ønske deg for en dag på stranden, som blant annet iskiosk, utendørs basseng, restaurant, camping og vannsport. Sanden er fin og stranden bred, så det er god plass selv om stranden er veldig populær en varm dag i juli. Den Blå lagunen på Gotlands nordlige del er et av mange gamle kalkbrudd som nå er fylt med vann. På sommerstid er dette et populært badested. Navnet har kalkbruddet fått fra fargen på vannet. Nærmere et karibisk paradis enn dette kommer du ikke i Sverige. Øya Fårö er naboen som har fantastiske strender. Hit kommer du deg via Fåröfergen som går en gang i halvtimen og tar kun 8 minutter. Dra på dagstur og kos deg på de magiske strendene, eller sov over på en camping, ferielandsby, vandrerhjem eller hotell. De mest populære strendene er Sudersand, Norsta auren, Ekeviken og Skalasand.

Våre favoritter

Kneippbyn er hele familiens eventyr på Gotland. I tillegg til sommer- og vannland finner du også Pippis ekte Villa Villerkulla her. Barna kommer garantert til å ha en fantastisk dag. Velg blant Pippi-teater, berg-og-dalbane, eventyrbaner, trampoliner, vannsklier og utsiktstårn.
Les mer om Kneippbyn.

Furillen er en 500 hektar stor halvøy med hotell, restaurant og fantastisk natur, og det går frittgående kyr og sauer på den sørlige delen av halvøya. Den beste måten å se øya på, som med så mange andre steder, er fra sykkelsetet. Hotellet Furillen har både hytter, eremitthytter og hotellrom. Eremitthyttene er for deg som ønsker total avkobling. Hit kommer du via sykkel og det finnes verken strøm eller innlagt vann.

Lummelundagrottan. Siden den første turen hit i 1959 har over 4 millioner mennesker besøkt grotten. Her kan du beundre mektige innsjøer, dryppesteinsformasjoner og fossiler. Har du barn som er eldre enn 15 år, eller om dere er en gjeng voksne, er et grotteeventyr å anbefale. Du får se deler av grottene som kun et fåtall får sett. Dyktige guider tar deg forbi vannfylte ganger 500 meter inn i grotten i små båter, med alt utstyr inkludert, og eventyret tar cirka 3 timer.

Sylvis döttrar er et hjemmebakeri du må besøke når du er på Fårö. Kjøp med deg hjemmebakst ned til stranden, spis frokost eller slå deg ned på den koselige uteserveringen. Gå for guds skyld ikke glipp av de gode bollene!

Raukveien på Fårö er magisk. Ta veien fra Lauters fiskelandsby til Langhammars “rauker”. Stedet er som et eventyrland med himmel, hav og steinstrand.

Å reise hit

Hit reiser du med fly, alternativt med ferge fra Sverige. Nynäshamn og Oskarshamn er utgangsbyene for Gotlandsfergene, som tar deg enkelt og raskt til Gotland på cirka 3 timer. Fra Norge er det enklest å fly, og Norwegian flyr direkte hit fra Oslo i sommermånedene, samt at SAS har ruter hit.

Fristet til å prøve Gotland i sommer? Her finner du alt du trenger til reisen:
- Fly til Gotland.
- Hotell på Gotland.
- Finn leiebil på Gotland.


Fly til Gotland



Hotell på Gotland