Slik gjør du reisen med småbarn til en lek

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Ving
Mange er nervøse før de skal legge ut på sin første reise med baby eller småbarn. Hva må du huske på, og hvor tilrettelagt er egentlig flyreisen? Ving deler sine beste tips for at reisen skal gå smertefritt.
Publisert 19 oktober 2016

Å fly med baby

– På charterflyvninger er det som regel mange barnefamilier om bord, og det går som oftest veldig bra, sier Christina Tokle (44) som har jobbet som flyvertinne i Ving sitt flyselskap, Thomas Cook Airlines siden 1997.

Hun mener til og med det kan være enklere å fly med en baby enn eldre barn, nettopp fordi de er så små at de ikke har lært seg å gå og fordi de sover mye.

- Forrige uke hadde vi 15 babyer på flyet hjem fra Kypros, et fly som tar 211 passasjerer. Det gikk kjempebra, forteller Christina.

Hun understreker at selv om marerittet til de fleste foreldre er at babyen gråter hele flyturen gjennom, så er det noe de fleste medpassasjerer har forståelse for at kan skje. Derimot er det mindre populært med bleieskift i setet eller barn som løper ukontrollert i midtgangen.

Gode forberedelser = mindre stress

Christina forteller at jo mer forberedt du er, jo enklere er det for deg som forelder å slappe av på reisen.

- Det er lurt å amme eller gi tåteflaske under start og landing, det kan redusere ubehaget med propper i ørene for de små. Nesespray fungerer fint til litt eldre barn. Prøv å følge vanlige leggerutiner når du reiser. Det kan hjelpe babyen til å få sove om bord så den kommer uthvilt frem, forklarer Christina.

Varme tåteflasker og barnemat

På Thomas Cook Airlines varmer kabinpersonalet både barnematglass og tåteflasker om bord, og du får varmtvann til grøtpulver. Du får også utdelt et glass barnemat og banan, men hvis babyen er for liten eller kresen lønner det seg å ta med mat selv.

- Det kan være lurt å ta med snacks, for eksempel kjeks, rosiner eller frukt til barna som er store nok til å spise det. Mange har stått opp tidlig og kanskje reist et lite stykke allerede før avgang. Da kan det bli lenge å vente på matserveringen om bord. Lavt blodsukker fører som kjent til utålmodige unger, sier Christina med et smil.

Christinas pakketips til håndbagasjen:

* Bleier og kluter/våtservietter
* Smekke
* Ekstra smokk
* Minst ett ekstra skift til babyen
* Et ekstra skift til foreldrene
* En liten pute kan være god å hvile på
* Mat (grøt, babymat, melkepulver, frukt eller annet som barnet spiser)

Det er også anbefalt å ta med et eget pledd på flyet og ikke kle barna i short og t-skjorte – da er det bedre å heller kle av seg litt om man blir varm på flyet.

Sunwing-hotell – perfekt for barnefamilien

Det finnes hotell som er spesielt tilrettelagt for dere som reiser med små (og eventuelt store) barn: Sunwing-hotellene. Gjennom 45 år har de blitt forbedret ned til minste detalj for å sørge for at familier på tur skal få en så avslappet og vellykket ferie som mulig. Her er det tenkt på alt – slik at dere (nesten) ikke trenger å tenke på noe.
- Les om Sunwing Alcudia Beach på Mallorca her.
- Se Vings mest populære familiehotell her.

Happy Baby-leiligheter
For dere med de yngste barna er Happy Baby-leilighetene gull verdt. De er utstyrt med det aller meste babyen din trenger i ferien: barnestol, barneseng, paraplytrille, badebalje, bleiebøtte, vippestol og stellebordunderlag - for å nevne noe. Voila! Kofferten ble plutselig litt enklere å pakke. Leilighetene er dessuten utstyrt med både kjøleskap, kokeplater, mikroovn og vannkoker slik at det er enkelt å tilberede mat og koke tåteflasker. Du trenger heller ikke pakke kofferten sprengfull av (bade)bleier, grøt og annen barnemat. Dette, og mer til, får du kjøpt i hotellets eget Mini Market. Alle Happy Baby-leilighetene ligger dessuten ved siden av hverandre slik at dere har andre småbarnsfamilier rundt dere.

Easy Travel – spaser rett forbi innsjekkingskøen
Bor du på Sunwing er Easy Travel inkludert i prisen, noe som betyr at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet før du drar til flyplassen, og bare spasere rett forbi innsjekkingskøen. Det betyr også at bussturen mellom flyplassen og hotellet kjøres direkte, uten stopp på andre hotell.

Er du fortsatt usikker, anbefaler Ving at dere velger et reisemål som ikke ligger for langt unna. Mallorca ligger knappe 3 timer med fly unna, og er også et svært barnevennlig reisemål.

Reiseguidens tips til barnevennlig hotell:

- Barnas 5 favoritthotell på Mallorca
- Barnslige favoritter på Kanariøyene
- Tyrkia-ekspertenes beste hotell for barnefamilien
- Hits for kids i Thailand

——————————————————————————————————————————————————–

Hos Reiseguiden.no finner du alt til sommerferien:
- Charterreiser for barnefamilien
- Charter med All inclusive for barnefamilien
- Fly til destinasjoner verden over
- Et stort utvalg hotell til reisen


rimelige reisemål med ving



rimelige reiser til mallorca