Romantisk øyferie i Europa

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Planlegger du og din kjære en romantisk utflukt i sommer? Her er 6 øyer i Middelhavet dere kommer til å elske, med alt fra middelalderbyer, hvite strender og rosa solnedganger.
Publisert 28 april 2016

Ibiza – romantisk hippie-paradis

Ibiza vil overraske deg med en romantisk Gamleby, slumrende landsbyer, hippie-romantikk og Europa fineste strand – et bilde som varierer fra øyas rykte om å kun være en partyøy for ungdom. Ønsker dere å bo i Ibiza by, så finn dere gjerne et hotell i gamlebyen d'Alt Vila, som troner over resten av byen. I den UNESCO-beskyttede gamlebyen finner du et helt annet tempo og atmosfære, brosteinsgater, koselige smug, kafeer og barer, samt romantiske restauranter med en uslåelig utsikt – alt pakket inn i kraftige bymurer. Ta også en tur til Punta Arabi, det eldste og største hippiemarkedet på Ibiza. Gå heller ikke glipp av en romantisk utflukt til Formentera, øya som nylig ble kåret til å ha Europas fineste strand – stranda Playa Illetes. Denne øya er enda mer laid-back og kalles Europas Karibia på grunn av sine hvite strender og turkise hav. Ser dere etter en rolig strand på Ibiza med skjønn atmosføre, prøv Cala Jondal i San Jose eller Cala D’Hort. Romantiske restauranter å teste ut er Sa Punta Patchwork Rooftop Restaurant, Sunset Ashram og den gamle kirke-restauranten Sa Capella.
- Finn ditt fly til Ibiza.
- Les mer om romantikk på Ibiza her.

Korcula – vingårder og middelaldersjarm

Med en sjarmerende middelaldersk bykjerne og små urørte strender ligger Marco Polos øy – idylliske Korcula – utenfor Kroatia kyst, ikke langt ifra lavendeløya Hvar. I motsetning til flere av Kroatias stenstrender, har denne øya myke sandstrender i tillegg til stenstrendene, slik at du kan bytte på litt. Sandstrendene Bili Zal og Przina finner du i den populære vinbyen Lumbarda, og sørsiden byr på massevis av småstrender og over 200 grotter. Korcula er også kjent for sine olivenlunder, vingårder (det sies at landets beste hvitviner kommer fra Korcula), sjarmerende landsbyer og en koselig Gamleby i middelalderbyen Korcula. For snorkling eller dykking i krystallklart vann, dra til Vela Luka, en liten by på øyas vestside. Ta gjerne en dagstur til de romantiske byene Dubrovnik og Split eller naboøyene Brac og Hvar mens dere er her. Denne rolige og romantiske øya er perfekt for paret som er glad i vakker natur, og sies å være en av de frodigste øyene i Adriaterhavet. Du kommer deg hit fra både Split og Dubrovnik med fergebåt, og Apollo er en av de som arrangerer charterreiser hit.
Se charterreiser til Korcula.
Les om flere reisemål og spennende utflukter i Kroatia.

Santorini – rosa solnedganger og lavastrender

Den greske kjærlighetsøya er en klassiker – og med god grunn. Klippene som stuper bratt ned i havet er et resultat av et vulkanutbrudd for mange tusen år siden, og i dag kan du bade på svarte lavastrender og nyte omgivelsene i det som sies å være verdens mest romantiske øy. Den hvite byen Oia med de blå takene sies å ha verdens vakreste solnedgang, og er selve postkort-bildet på Hellas – men ikke bli skuffet om du må dele plassen med mange andre turister som gjerne også vil ha et bilde av den verdensberømte solnedgangen. Fira er et omtrent like vakkert sted, og om du ønsker litt mindre menneskemengder kan du bo i Imerovigli eller Firostefani. Velger du en ferie på Santorini har du også kort tilgang med båt til øyer som Ios, Naxos, Paros og Mykonos. På denne øya er det også en hel del sjarmerende hotell med flott havutsikt fra høyden å velge mellom. Santorini er perfekt for en avslappet, romantisk ferie med litt varme på kjøpet.
- Finn fly til Santorini.
- Finn ditt hotell i Santorini.

Korsika – se “byen på klippen”

Franske Korsika er en vakker og rolig Middelhavsøy bestående av fjell og berg, stilfulle kystbyer, myke sandstrender, tette skoger og en italiensk touch. Øyas hovedstad Ajaccio kan minne om Den franske riviera, med strandpromenade, casino og marina – bare litt mer slitt og rustikk. Høydepunktet er derimot øyas vakreste by, Bonifacio i sør, hvor en fjord deler byen i to. Den gamle delen av byen balanserer på hvite fjellvegger som stuper rett ned i det turkise havet. På Korsika finner du også en god blanding mellom det franske og det italienske kjøkken, og øya produserer sine egne viner, olivenoljer og andre delikatesser som oster og pølser som dere kan kjøpe med hjem. Det er også langt færre turister her enn på Den franske rivieraen. Korsika har brede, utbygde veier, så det er lurt å skaffe seg en leiebil og dra på oppdagelsesferd – for på denne øya er det mye å se. Ta blant annet turen til øyas kanskje vakreste strand, Plage de Saleccia, som er en kritthvit lang strand med turkist vann.
- Se charterreiser til Korsika.
- Finn leiebil på Korsika.
- Les mer om Korsika her.

Procida – en skjult italiensk perle

Procida er en liten øy i bukten utenfor Napoli i det sørlige Italia, som blant annet var filmsettet til den vakre filmen Il Postino, “Postmannen”, fra 1994. Her finner du en fargerik blanding av fastellfargede hus ved det blå havet, og her er turistene færre og hotellene mindre enn på de andre nevnte øyene. Arkitekturen i Procida har gresk opprinnelse, men Procidas historie er først og fremst konsentrert rundt den middelalderske landsbyen “Terra Murata” og fiskerbosetningen “Corricella”. Utforsk de trange gatene og besøk Abbey of San Michele Arcangelo som ligger på en klippe med havet slående inn i en klippeåpning under. Det er ikke mange strender på øya, kun 5 stykker, men den mest besøkte er Lido di Procida og den lengste er Chiaiolella, som også er fin for en ‘aperitivo’ på en av utendørsrestaurantene ved havet. Pastellbyen byr på enkel og god mat, mye basert på fersk lokal fisk, men de har også spesialiteter som spagetti med kråkeboller eller kaningryte. Procida passer fint for dere som vil ha en rolig og avslappet ferie omgitt av lokale og den tradisjonelle hverdagen på den italienske øya. Den nærmeste flyplassen til øya Procida er Napoli på fastlandet.
- Finn fly til Napoli her.

Malta & Gozo – gammelromantisk og frodig

På Malta kan du kombinere strand og sol med den barokke storbyen Valletta og sjarmerende fiskerlandsbyer. Det mest spesielle ved Valletta er de trange gatene og rustikke husene i kontrast til de fargerike vindusskoddene og utstikkende balkongene i sterkt grønt og rødt. Her finner du også mye kultur, historie og sjarmerende kafeer i sidegatene. Besøk fiskerlandsbyen Marsaxlokk med sine fargerike fiskebåter, stillhetens by Mdina som er nesten bilfri, har flere fine palass og en panoramautsikt utover Malta, samt katakombene i Marat. Malta har også noe av det klareste vannet i Middelhavet og er perfekt for dykking og snorkling, spesielt på øya Gozo. Her finner du skipsvrak, grotter, buer og underjordiske tunneller. Gozo er Maltas nest største øy og er en frodig øy med flere små landsbyer, Gantija-templer og hele 22 kirker. Den er også mer laid back og rolig enn Malta. Bad på Ramla beach, en rød sandstrand øst på øya, hvor du også kan besøke hulen hvor Odyssevs angivelig skal ha blitt holdt som kjærlighetsfange av nymfen Calypso i 7 år. Du bør også få med deg den lille øya Comino som blant annet har Den blå lagune og gode snorkleforhold.
- Charterreiser til Malta.
- Les mer om Malta her.

Finn reiser til hele verden med Reiseguidens søkemotor:
- Charterreiser til hele verden
- Alle fly
- Hoteller verden over
- Billige restplassreiser


Fly billig til øyene