Publisert 5 juli 2016

Den langstrakte kyststripen sør i Portugal er som skapt for en vellykket badeferie. Her finner du alt fra langstrakte strender til små lune badeviker. Du vil garantert finne din favorittplass i solen, med kort vei til både kalde forfriskninger og til en forfriskende dukkert i havet. De fleste strendene er ikke langgrunne og det kan forekomme sterke havstrømmer. Følger du med på flaggene som gir deg informasjon om forholdene får du likevel en trygg og fin ferie. For det meste er det grønt flagg og gode badeforhold for hele familien.

Trenger du et avbrekk fra stranden er det bare en snau halvtime med bil til Serra de Monchique fra kysten. Her opplever du en helt annen verden med frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og et rikt fugleliv. Når du har kommet opp i høyden kan du glede deg over en spektakulær utsikt over Algarvekysten.

Albufeira

Den vakre hvite byen på kalksteinsklippene har vært et yndet feriested siden 70-tallet, og er den største feriebyen på Algarvekysten. Her finner du noen av beste strendene og et stort utvalg av barer, restauranter og butikker. Den sjarmerende gamlebyen er Albufeiras naturlige sentrum, hvor både lokalbefolkningen og turistene samles for å spise, drikke og handle. Ta deg tid til å rusle rundt i de smale gatene med hvitkalkede hus hvor det ligger over 1000 år med historie i noen av murveggene. De gylne strendene ligger like nedenfor byen og har god plass til alle soltilbedere. For fest og natteliv er det mange muligheter i Albufeira, og ikke minst i nabobyen Oura med sin berømte ”The Strip” som kan by på partystemning til langt på natt.

Alvor

I den idylliske fiskelandsbyen Alvor kan du se fiskerne komme inn med fangsten i morgentimene. Byen ligger ved elveleiet med samme navn, og er en sjarmerende by som har klart å holde på noe av sitt opprinnelige preg. I gamlebyen finner du trange smug og koselige åpne plasser med uteservering. Langs stranden nedenfor landsbyen er det god plass til alle som vil sole seg og ta en forfriskende dukkert i Atlanterhavet.

Praia da Rocha

Like øst for Alvor finner du kanskje Europa mest fotograferte strand, Praia da Rocha – klippestranden. Den to kilometer lange stranden er kantet med vakre klipper og grotter. Langs strandpromenaden kan du kjøpe forfriskninger og bare nyte utsikten av klipper, strand og blått hav. Praia da Rocha har vært et populært reisemål helt fra 1800-tallet, og er i dag den neste største feriebyen på Algarvekysten

Lagos

Vil du oppleve noe av det autentiske Portugal er byen Lagos stedet. Lagos er mer enn en turistby. Her lever fremdeles innbyggerne av fiske og landbruk, og livet går sin vante gang selv om turistene strømmer til byen. I den trivelige gamlebyen finner du smale smug og fasader dekket av fargerike keramikkfliser. Slapp av på en av de mange utseserveringene og nyt folkelivet og byens hyggelige atmosfære. Byens historie går flere tusen år tilbake og Lagos har vært utgangspunkt for mange oppdagelsesreisende gjennom tidene. Lagos var også et viktig knutepunkt for Europas slavehandel og ved havnen kan du se festningsverket som forsvarte byen og havnen – de eldste fra 700 tallet og de nyeste fra 1600 tallet. Selv om Lagos kan by på en rik og variert kulturhistorie må vi ikke glemme strendene. På østsiden av byen ligger den langstrakte stranden Meia Praia. På vestsiden av elvemunningen ligger det små koselige badeviker omkranset av stupbratte sandsteinsklipper.

Badeland

Badeparker står som regel høyt på ønskelisten til barn i alle aldre som liker å bade. Algarvekysten har flere badeparker som kan friste med skrekkinngytende sklier med stupbratte fall, flotte parkområder og bassenger for store og små. Aqualand Algarve ved Albufeira og Slide & Splash midt mellom Albufeira og Lagos, skal være blant de beste badeparkene. I Zoomarine like ved Albufeira kan du oppleve delfinshow og det er mulig å svømme med delfinene (kun etter avtale). Her er det også et vannland og en stor park og rekreasjonsområde med mange spennende dyr og opplevelser for både barn og voksen.

Slik kommer du til Algarvekysten

Du kan fly til Faro som ligger omtrent 35 km og 45 minutter med bil til Albufeira. Norwegian har direkteflyvininger til Faro som tar rett over 4 timer. For flyreiser med mellomlanding kan du velge flere flyselskap som for eksempel Ryan Air og SAS. Vil du satse på en pakkereise kan blant annet Solfaktor og Ving tilby ferdige pakker med hotell og rutefly. Algarvekysten er ideell for utforsking med leiebil.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Algarvekysten:
- Pakkereiser til Algarvekysten
- Flybilletter til Algarvekysten
- Hotell på Algarvekysten
- Leiebil på Algarvekysten


pakkereiser til algarve-kysten