Middelhavets vakreste strender

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er strendene du absolutt ikke vil gå glipp av på neste reise
Publisert 13 april 2017

Playa Illetes, Formentera, Spania

Ibizas naboøy Formentera kalles ofte for Spania Karibia. Her møtes du av paradisstrender med turkist vann, et rolig tempo der stress stort sett ikke eksisterer og sjarmerende landsbyer med restauranter som gir deg vann i munnen. Her finner du flere fine strender, men stranden med stor S er Playa Illetes med en herlig miks av besøkende. Her henger både lokalbefolkningen, rikinger med egen yacht og daytrippers fra Ibiza. I høysesongen er stranden folksom, men hvilken populær strand er vel ikke det? Gå ikke glipp av de gode fisk- og skalldyrsrestaurantene her. Nakenbad og vannsport er også mulig på Playa Illetes.

Elafonissi Beach, Kreta, Hellas

En personlig favoritt cirka 66 kilometer sydvest fra Chania. Med en rosa strand og turkist vann er det lett å tro at du har kommet feil og havnet på Maldivene istedet. Vannet er langgrunt og snorkler du får du ofte selskap av flere fine fisker. Strandens rosa farge mener mange kommer fra pulveriserte skjell, mens andre hevder at det kommer av det blodige slaget som utspilte seg her i 1824. Det finnes nesten ingen hotell ved denne stranden, så lykkes du å vike unna når charterselskapene kommer hit med sine busser kan du få være nesten for deg selv. Husk at veiene hit er veldig kronglete.
Finn din reise til Kreta.

La Pelosa, Sardinia, Italia

Denne paradisstranden, som egentlig heter Spiaggia della Pelosa, er som hentet ut av en drøm. Den hvite stranden, det turkise vannet og de herlige omgivelsene gjør at dette stedet fester seg til netthinnen din for alltid. Stranden er 300 meter lang og opp til 60 meter bred. Herfra har du vakker utsikt over øyene Isola Piana og Isola Asinara. Ved stranden kan du også se det historiske Torre della Pelosa som pleide å spille en stor rolle i øyas forsvar før i tiden. La Pelosa passer perfekt for snorkling og dykking, og her kan du også leie surfebrett og kanoer. I høysesong kan stranden bli veldig fullpakket, men La Pelosa er verdt et besøk eller to likevel.
Finn din reise til Sardinia her.

Es Trenc Beach, Mallorca, Spania

Mallorca bugner over av vakre strender, ikke minst den velkjente charterstranden Alcudia. Men vil du besøke en strand som er litt mindre kommersiell er et tips å dra til øyens sørøstlige hjørne, til Es Trenc. Denne stranden er også populær, men her finner du ikke en masse hotell med direkte tilgang til stranden. Gylden sand, hvit skulle andre påstå, og turkist vann med herlige temperaturer store deler av året. Barnevennlig, langgrunt, badevakter, nakenbad, toaletter og restauranter. Her har du alt du trenger. Es Trenc er også et veldig bra sted for windsurfing.
Finn din reise til Mallorca her.

Navagio Beach på Zakynthos, Hellas

Denne velfotograferte stranden som ligger på Zakynthos i De joniske øyer er kun tilgjengelig med båt. Den er også kjent som Smuglerbukten og “Shipwreck Beach” etter at Panagiotis-skipet forliste her, og skipsvraket ligger fortsatt på stranda den dag i dag. Den hvite sandstripen med den spektakulære beliggenheten mellom stupende lyse kalksteinklipper og turkist hav byr på en deilig dag på stranden, men området er også populært blant adrenalinjunkier som vil basehoppe. Stranden har ingen fasiliteter, så ta med mat, parasoll og alt dere måtte trenge for noen timer her. Stranden har flest besøkende mellom 10 og 14 på dagen. Du finner båter som tar deg hit fra blant annet Porto Vromi, Harbor of Saint Nikolas i Volimes eller fra Zakynthos' hovedstad. Du kan også ta fantastiske bilder av stranden om du kjører opp til utsiktsposten på klippen, hvor de fleste postkort-bildene er tatt. Bare følg skiltet som viser vei til Navagio.
Finn din reise til Zakynthos her.

Himara Beach, Albania

Albania riviera har mange vakre strender å tilby sine besøkende. Den som er mest omtalt er Himara Beach, men også Dhermi og Livadhia er utrolig vakre. Himara, som er hjem til mange grekere, byr på en hvit strand av småstein, noe som gjør vannet veldig klart. Her finnes det også gode fisk- og skalldyrsrestauranter der du kan nyte maten sammen med et godt glass vin og en uslåelig utsikt. Over byen ligger et gammelt slott med relikvier fra lenge før Kristi fødsel. Herfra kan du se hele veien til den greske øyen Korfu.
Finn din reise til Albania her.

Zlatni Rat, Brač, Kroatia

Kroatia har uendelig mange strender, der de fleste er steinstrender. Perfekt for deg som ikke liker å få sand overalt. Zlatni Rat, som betyr “den gyldne odden” er den mest fotograferte stranden på øyen, men mindre strender som for eksempel Baška på øyen Krk er også å anbefale. Zlatni Rat ligger på øyen Brač og strekker seg mer enn en halv kilometer ut i Middelhavet. Det som er litt spesielt med stranden er at formen endrer seg hele tiden på grunn av bølger og vinder. Vestavinden som hver ettermiddag blåser inn mot stranden gjør at det krystallklare vannet her er populært blant windsurfere. Stranden er hvit, men består ikke av sand, kun fine steiner.
Finn din reise til Brac her.


Charter til Middelhavet



Reisetilbud – Syden