Publisert 22 februar 2015

Behagelig, varmt og deilig eller stekende hett? Finn din perfekte feriedestinasjon for sol og varme i mars.

Ganske varmt i mars – opp til 22 grader

I mars har varmen akkurat begynt å komme til deler av Europa, spesielt rundt Middelhavet. Reiser du med små barn eller synes at vanlig norsk sommervarme er mer enn nok, da passer disse reisemålene. Ønsker du i tillegg å bade i løpet av ferien vil vi anbefale å bo på hotell med oppvarmet basseng.

Spania
Costa Blanca, Costa del Sol, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura er noen av destinasjonene som har behagelig varme året rundt. Gran Canaria er varmest uansett årstid. I mars viser temperaturen 22 grader, og vanntemperaturen ligger på cira 18 grader. De andre øyene ligger ofte noen grader lavere. På våren kan det regne litt, men det er ingen store mengder for i snitt kommer det 14 millimeter regn i mars.
Charter til Kanariøyene i mars.

Madeira
Madeira er et blomstrende reisemål med klima som gir en “evig vår”. I mars er gjennomsnittstemperaturen på 19 grader og passer perfekt for utflukter, golf og vandring. Hit drar du om du ønsker opplevelser, og flott natur. På natten er det cirka 14 grader varmt, så det kan være lurt å pakke en lett jakke. Populære reisemål er Funchal, Caniço do Baixo og Prazeres og du kan reise hit med charter på vinterhalvåret.
Charter til Madeira i mars.

Varmt i mars – 22-28 grader

I mars er det fortsatt behagelig varmt på vinterens reisemål, disse destinasjonen er for deg som ønsker en gjennomsnittstemperatur mellom 22 og 28 grader i mars. Reisemålene ligger ofte litt lengre bort og passer perfekt for deg som vil ha en lenger ferie.

Egypt
Egypts populære turistbyer ved Rødehavet har milde vinter og veldig het sommer. I mars er gjennomsnittstemperaturen ved Hurghadakysten og Marsa Alam-kysten 24 grader i luften og 22 grader i vannet, mens på natten synker temperaturen ned til 12 grader. I Egypt har de bare et fåtall overskyede dager og det regner nesten aldri.
Charter til Egypt i mars.

Kapp Verde
Med skyfri himmel og sol er Kapp Verde er et sikkert reisemål året rundt. Passer for deg som ønsker å benytte lange dager på stranden, og charterreiser som går til Sal og Boavista på vinterhalvåret. I mars er gjennomsnittstemperaturen 25 grader i luften og 22 grader i vannet.
Her kan du bestille din reise til Kapp Verde.

Marokko
Marokko er et land som lokker med lange strender og myldrende markeder. Populære reisemål som Agadir, Essaouira og Marrakech har en gjennomsnittstemperatur på 23 grader på dagtid, 11 grader om natten, og i vannet er det rundt 16 grader. Det herlige klimaet har landet golfstrømmen å takke for.
Charter til Marokko i mars.

Hett i mars – minst 28 grader

Er du ute etter en ordentlig het ferie er tropiske reisemål med over 28 grader rett for deg. Sørg for å ha luftkondisjonering på rommet, pakk med mye solkrem og en god solhatt. Det kan være bra å ta en pause i skyggen midt på dagen og kjøle seg med med mange bad i havet.

Mauritius
Selv om de fleste forbinder dette reisemålet med kritthvite strender så langt øyet kan se, og det klareste turkise havet, så kan man også ha en aktiv ferie på Mauritius. Dyphavsfiske fra båt er en veldig populær aktivitet, eller snorkling og vindsurfing. Casela Nature & Leisure Park er verdt et besøk, hvor du kan se over 100 fuglearter i alle farger, samt mange andre spennende dyr. Her ligger gradene rundt 29 grader på land, og 27 grader i havet.
Charter til Mauritius i mars.

Thailand
Når vi nordmennn snakker om charter til Thailand er det de sørlige delene av landet vi sikter til, som Phuket, Khao Lak og Koh Lanta for å nevne noen. Reisene går hit på vinterhalvåret og mars er høysesongens siste måned. Med veldig lite regn og en gjennomsnittstemperatur på 33 grader på land, og 28 grader i havet kan du her nyte deilige dager med mye bad.
Charter til Thailand i mars.

Mexico
Mexico er et stort land med veldig varierende klima. Charterreisene går på vinterhalvåret og i mars har de populære feriebyene Playa del Carmen, Cancun og Tulum en temperatur på 31 grader. På natten er det cirka 20 grader og vannet har 25 grader.
Charter til Mexico i mars.

De forente arabiske emirater
Reisemål som Dubai, Abu Dhabi og Fujairah i De forente arabiske emirater frister med et tropisk ørkenklima og en gjennomsnittstemperatur på mellom 28 og 30 grader, mens vanntemperaturen i mars er mellom 21 og 25 grader. Vinteren og begynnelsen av våren er en mer behaglig tid å reise på enn senere på sommeren, da stiger temperaturen ofte over 40 grader.
Charter til De forente arabiske emirater i mars.

I tillegg til reisemålene vi har nevnt her er det varmt og deilig i Karibia og tropiske reisemål som Vietnam, Maldivene og Bali.