Her er det varmt i juni

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: iStock
I juni begynner fellesferien, og mange lengter etter sol, glitrende hav og sene kvelder på stranden. Vi har samlet de beste reisemålene i juni.
Publisert 22 mai 2018

Ganske varmt i juni – opp til 22 grader

Hit skal du reise om du vil ha behagelige varme, som kanskje er litt mer stabil enn hva den er hjemme i Norge i juni. Velg et reisemål som ikke ligger så langt bort eller besøkt et nytt og spennende reisemål. Her er noen reisemål med temperaturer opp mot 22 grader i juni.

Mallorca
Mallorca er en sommer-favoritt og reisemål som frister med deilig middelhavsvarme, fine strender, flott natur og kulinariske eventyr. Det finnes en mengde populære feriebyer på Mallorca, og mange har allerede funnet sin favoritt. Barnefamilier flokker til Alcudia,Can Picafort og Cala Bona. Vil du ha litt mer liv og røre så er Palma, Cala Millor og Cala Mayor populære reisemål, og vil du ha en herlig atmosfære så kan vi tipse om Port de Andratx, Puerto de Sollér. I juni er gjennomsnittstemperaturen på 22 grader og i vannet er det 17 grader.
» Se charterreiser til Mallorca

California
California er USAs mest folkerike delstat og et populært reisemål blant oss nordmenn. Vil du oppleve USA og California på beste måte er en leiebil et “must”. Kjør den berømte kystveien Highway 1 mellom San Francisco og Los Angeles, og legg inn stopp i koselige byer som Carmel-by-the Sea og Big Sur. I Los Angeles finnes det utrolig mange gullkorn som Hollywood Walk of fame, Beverly Hills med sin berømte shoppinggate Rodeo Drive, Universal Studios og Disneyland. Her finnes det noe for hele familien. Været i juni er temperaturer opp mot 22 grader og vannet er det cirka 18 grader. Jo lengre sør i staten du holder deg jo varmere er det.
» Se reiser til California

Vancouver
Vancouver ligger på Canadas vestkyst og er ofte med på lister over “Verdens beste by” der man ser på livskvalitet, og det er ikke vanskelig å forstå. Her finnes det meste man kan øsnke seg; nærhet til havet og vakker natur, flotte friluftsområder og parker, massevis av resturanter og kultur og skikjøring i verdensklasse. I juni er temperaturen rundt 20 grader på dagtid, ikke så ulikt det vi har her hjemme men som regel litt mer stabilt.
» Se reiser til Vancouver

Sør-Afrika
Sør-Afrika er et land som kan tilby det meste. God vin, lange sandstrender, pulserende storbyer, fascinerende dyreliv og et herlig klima. En av de mest populære reisemålene er Cape Town der området Waterfront lokker til seg mange besøkere med sitt store utvalg av butikker, restauranter og barer. En annen by som er verdt et besøk er Johannesburg som er et bra utgangspunkt for safariturer i Krügerparken, en av verdens mest fantastiske nasjonalparker. I juni er gjennomsnittstemperaturen på 22 grader og i vannet er det det mellom 20-23 grader.
» Se reiser til Sør-Afrika

Varmt i juni – 22–28 grader

Her er reisemålene for deg som vil ha litt mer varme. Været er mer stabilt og temperaturene ligger på mellom 22 og 28 grader.

Kreta
Hellas største øy frister med sjarmerende byer, strender, en spennende historie og vakker natur. Kretas vestre side omtales som den vakreste delen av øya og her ligger Chaniakysten som begynner ved storbyen Chania og strekker seg vestover mot Kolimbari, og her ligger feriebyene som perler på en snor. Været i juni er varmt og deilig med temperaturer opp mot 27 grader i luften og 22 grader i vannet. Reiser du hit i juni er det heller ikke like mange turister på øya som i juli og august.
» Se charterreiser til Kreta

Kroatia
I Kroatia finnes alt du trenger for den perfekte sol- og badeferien. Krystallklart vann, vakre strender og mye å se og gjøre. Og best av alt er at det er fortsatt ganske billig å reise hit. På Makarska rivieraen som ligger sør for storbyen Split ligger en rad med koselige feriebyer. Split er utgangspunktet for mange som vil utforske den kroatiske øyverden og det går daglige båter og ferger til blant annet Hvar, Vis, Korcula og Brac. I juni ligger termperaturen på rundt 27 grader i luften og 21 grader i vannet.
» Se charterreiser til Kroatia

Gran Canaria
Året rundt-reisemålet Gran Canaria lokker mange med sitt perfekte klima og sine fine strender. Det er på øyas sydkyst de fleste charterhotellene ligger, og øya passer for alle. Velg et reisemål etter hva du er ute etter å gjøre i ferien, været er nesten det samme året rundt. I juni ligger dagtemperaturen på opp mot 26 grader og i vannet er det 20 grader.
» Se charterreiser til Gran Canaria

Malta
Malta er en liten øy med mange byer som ligger så nært hverandre at det nesten føles én stor by. Hovedstaden Valletta tårner seg opp på en halvøy, omringet av badebiker og sjarmernede småbyer. Malta er et året rundt-reisemål med de høyeste temperaturene i perioden juni til september. På dagtid i juni ligger temperaturen på rundt 26 grader i luften og 22 graver i havet.
» Se pakkereiser til Malta

Sopot, Polske rivieraen
Den polske rivieraen blir bare mer og mer populære. Sommerhovedstaden Sopot er et et luksuriøst men rimelig reisemål med flotte strender. Her er det fokus på strandliv og i juni er temperaturen opp mot 25-30 grader på dagtid.
» Se reiser til Sopot

Nice, Franske rivieran
Nice på den franske rivieraen har det aller meste. En by der du kan nyte av god mat, shopping og severdigheter samtidig som den har en fin strandpromenade og noen utrolig flotte steinstrender. I juni har ikke den store høysesongen dratt i gang enda og det er god plass på stranden. Temperaturene ligger på rundt 24 grader i luften og 19 grader i havet.
» Se pakkereiser til Nice

Hett i juni – minst 28 grader

Om du vil ha det ordentlig varmt og bade i badekartemperaur så er dette reisemålene du skal ta en titt på . Her er det over 28 garder og du kan pakke lett og nyte av noen uker der du garantert ikke kommer til å fryse.

Sicilia
På Middelhavets største øy Sicilia lokkes du av solfylte dager på stranden, et rikt kulturliv, god mat og vakker natur. Her finnes det noe for de aller fleste og et høydepunkt er så klart den berømte vulkanen Etna. På øya finnes det en mengde små feriebyer og større byer – velg det som passer det best. I juni kan temperaturen krype opp mot 30 grader, og i vannet er det 22 grader.
» Se charterreiser til Sicilia

Kypros
På Kypros venter Europas reneste badevann, og øya kan også være stolt over sine 340 soldager per år. Et perfekt reisemål som familiens sol- og badeferie med andre ord. Ayia Napa og Protaras/Fig Tree Bay er familievennlige og populære feriebyer med hvite og langgrunne strender. Andre populære feriebyer er storbyen Larnaca, Pafos og Limassol. I juni ligger temperaturen på cirka 32 grader og i vannet er det 24 grader.
» Se charterreiser til Kypros

Tyrkia
Tyrkia har blitt en utrolig populær destinasjon, spesielt blant barnefamilier som vil reise til sol og varme for en billig penge. Mest populær er feriebyene Alanya, Marmaris, Side og Bodrum. Alle kan de friste med fine strender, bra og billig mat og flotte hotell. Klimaet er solsikkert og i juni, rett før høysesongen, ligger temperaturen ofte opp mot 30 grader og i vannet 23 grader.
» Se charterreiser til Tyrkia

Thailand
Thailand er et favorittreisemål for mange nordmenn og det er kanskje ikke så rart for her finnes det meste. Herlig klima, drømmestrender, eksotisk natur, gjestfri lokalbefokning, nydelig mat og ikke minst så er det billig å være her på ferie. Her kan du leve luksusliv uten att det koster skjorta. Mange velger å reise til Thailand på vinteren men det går også helt fint å reise hit i juni, og da kan du vente deg temperaturer på opp mot 31 grader i luften og 28 grader i vannet.
» Se charterreiser til Thailand

I Reiseguidens søkemotor kan du bestille din ferie i juni:
- Alle charterreiser i juni
- Se alle restplasser


Billige restplasser akkurat nå



Tilbud – Sol & bad