Her bor du best på Kypros

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Star Tour/Fritidsresor
Kypros er et reisemål med lang sommersesong og en sol som skimmer langt ut på høsten. Her finnes mange av Europas vakreste strender med krystallklart og rent vann. Vi hjelper deg å velge rett områder og hotell for din ferie.
Publisert 27 april 2015

Kypros er et perfekt reisemål for deg som er ute etter en deilig Sydenferie. Vannet er rent og krystallklart, og strendene helt fantastiske for lange, late feriedager – uansett om du reiser på våren, sommeren eller høsten. Her er fem områder på Kypros du kan reise til på charterferie.

Ayia Napa – perfekt for den som liker fornøyelser og bad

Ayia Napa er en gammel fiskelandsby som ligger rundt et klosterområde og en vakker havn. I dag er det Kypros største ferieby med en hovedgate der nattklubber og barer ligger på rekke og rad. Bortsett fra det hete nattelivet så lokker byen med badevennlige og langgrunne strender bare en kort spasertur fra sentrum. Sandstrendene her sies faktisk å være noen av de beste på hele Kypros. Det er også et litt mer avslappet tempo nede ved havnen, og her kan du spise god mat på en av de mange restaurantene eller bare gå en tur på havnepromenaden. Barnas favoritt er Waterworld som er en av Europa største vannparker.

Hotelltips:
- Sunwing Sandy Bay Beach er et prisvinnende og barnevennlig hotell med seks basseng og kort vei til stranden. Det finnes leiligheter for opp til seks personer og vil du ha litt ekstra luksus velger du en leilighet med direkte utgang til bassenget. Hit reiser du med Ving.

- Hotel Nissi Beach ligger med vakker utsikt over Ayia Napas mest kjente strand Nissi Beach. Bassengområdet består av både basseng og barnebasseng, og det finnes flere restauranter å gå til når man blir sulten. Det er også mulig å legge til all inclusive om man ønsker det. Hit reiser du med Apollo.


Charter til Ayia Napa


Fig Tree Bay – stille og rolig ferieby

Fig Tree Bay er en stille og rolig ferieby ved en lang kyststrekning med langgrunne, myke sandsstrender og glitrende vann. Det finnes også en hel del badeviker rett utenfor byen om du vil finne deg en egen liten oase. I Fig Tree Bay trives spesielt barnefamilier veldig bra, men også par som er ute etter en avslappende ferie. Det meste som skjer her er på hovedgaten som er omkranset av butikker, barer og hyggelige tavernaer. Vil du ha mer liv og røre er det kort vei inn til Ayia Napa.

Hotelltips:
- Lantiana Gardens er et leilighetshotell som passer perfekt for barnefamilier. Bassengområdet er stort og det er kort vei til både sentrum og stranden. Hit reiser du med Ving.

- SunConnect Protaras Beach Resort er et barnevennlig hotell nært både strand og sentrum. Det finnes to bassengområder, og massevis av interaktive løsninger for deg som gjerne har med deg smarttelefon, nettbrett og bærbar data på ferie. Hit reiser du med Ving.


Charter til Fig Tree Bay


Larnaca – passer for deg som vil kombinere byliv med salte bad

Larnaca er Kypros tredje største by og her får du en veldig bra ferie om du er ute etter den beste kombinasjonen av strandliv og bypuls. Det meste skjer rundt den elegante og palmekantede strandpromenaden. Her kan du spise på en av de mange restaurantene eller bare slå deg ned på en kaffebar. I enden av strandpromenaden ligger den gamle bydelen som lokker med sjarmende smågater og eksklusive butikker. I sentrum ligger en fin sandstrand som er perfekt å bare slappa av på noen timer, og det finnes mange små strender i buktene rundt byen. Er du interessert i historie kan du besøke det tyrkiske fortet eller Lazaruskirken.

Hotelltips:
- Sentido Sandy Beach er et moderne luksushotell rett ved stranden, rett utenfor Larnaca sentrum. Bassengområdet ligger i en fin hage, og hotellet har treningsrom, spa og en fin restaurantant. Hit reiser du med Ving.

- Atrium Zenon Hotel Apartments er et koselig leilighetshotell rett ved Larnacas største shoppinggate Zenon Kitieus. Bassenget ligger på taket og har en utrolig vakker utsikt over hele byen og stranden. Hit reiser du med Star Tour.


Charter til Larnaca


Pafos – småbyidyll og historisk ferieby

Pafos er en idyllisk småby og sjarmerende ferieby med bra bademuligheter og en bykjerne med en eldre og en nyere del. Det er faktiskt Kypros eldste by og her kan du se mange kulturskatter fra anitkken og myten sier at det greske kjærlighetsgudinnen Afrodite ble født her. Mest folkeliv er det rundt havnen og her ligger mange bra restauranter. Langs med strandpromenaden er det fint å spasere og sole på de fine klippene. En ferie i Pafos innebærer også at det er kort vei til mange små fjellandsbyer og vingårder. Vannparken Aphrodite Waterpark er populær blant alle barnefamilier som kommer til området.

Hotelltips:
- Anemi Hotel Apartments passer for deg som vil bo rimelig og med utelivet rett rundt hjørnet. Leilighetshotellet er familieeid og har en stille og rolig atmosfære. Bassengområdet består av basseng, plaskebasseng for de minste og en deilig solterrasse. Hit reiser du med Star Tour.

- Athena beach ligger helt perfekt rett på stranden. Bassengområdet er stort og består av ikke mindre enn seks basseng, separat barnebasseng og jacuzzi. Vil du skjemme bort deg selv litt tar du en spabehandling i hotellet eget spa. Det er mulig å legge til all inclusive om man ønsker det. Hit reiser du med Star Tour.

Limassol – for deg som elsker shopping og sol

Limassol er en moderne storby som bortsett fra bypuls kan lokke med både sol og bad. Her er de store gatene fyllt med trendy gallerier, eksklusive småbutikker og i byens eldre deler finner du blant annet en spennende markedshall. I havnen ligger luksuscruiseskipene, ferger og flotte seilbåter på rekke og rad. Gå heller ikke glipp av middelalderslottet om du er historieinteressert. Du kan bade både i sentrum og rett utenfor, strendene har mørsk sand og er ikke spesielt langgrunne.

Hotelltips:
- Atlantica Oasis er et velkent familiehotell med all inclusive. Her er det basseng og aktiviteter for hele familien, spesielt populær er barnebassenget med sine spennen vannfontener og piratskip. Hit reiser du med Star Tour.

- Londa er et luksushotell på stranden rett utenfor Limassol, perfekt for voksne som reiser uten barn. Bassengområdet er lekkert med fantastisk utsikt og i spaavdelingen kan du slappe av mens du får en deilig behandling. Hit reiser du med Ving.


Charter til Limassol


Slik kommer du deg til Kypros

Det går mange charterreiser til Kypros på sommerhalvåret, og flyreisen tar cirka 4 timer. Det er også mulig å reise hit med rutefly fra Oslo.