Publisert 20 oktober 2014

Lurer du på når du skal reise hvor? Eller om du allerede burde ha bestilt vinterferien til solen? Her har du svaret - måned for måned.

Januar – billigere restplasser

Etter jul og nyttår er på høytid å bestille vinterreisen, sesongen strekker seg frem til april. I midten av januar finnes det som regel mange billige restplasser til varmen. Sommerens charterreiser har vært bestillingsbare en bra stund. Mange bestiller reisen et halvt år før avreise og vil du være helt sikker på å få bo på et spesielt hotell er det nå du skal bestille. Familiehotellene bruker å være veldig populære og blir kjapt fullbooket. I januar fortsetter charterselskapene med å legge ut neste vinters reiser for salg, og de som planlegger å reise litt lenger bort bruker å bestille reisen nå. I januar og februar er det mange som bestiller sin reise til Australia og New Zealand, og der begynner høysesongen i desember.

Februar – vinterferie

I begynnelsen av februar kan du fortsatt få tak i billige restplasser. Om du kan så er det bra å unngå å reise når det er vinterferie for da er prisene høyere. Nå er det også på tide å bestille sommerens charterferie. Om USA står høyt på sommerens ønskeliste så er det bra å bestille fly og hotell nå. Lokker en ferie til Australia eller New Zealand i vinter så er det virkelig på tide å bestille reisen, spesielt om du planlegger å være borte over jul og nyttår.

Mars – mellomperiode

I mars fortsetter salget av neste vinters reiser, både til paradisstrender langt bort og til skibakken. Skal du til USA i sommer så er det på høy tid å bestille reisen nå. Mars er en fin periode å reise til Alpene og du kan forvente deg både mye snø og mye sol. Er du ute etter sol er det fortsatt reisemålene litt lengre bort som gjelder, som for eksempel Kanariøyene, Dubai eller Karibien.

April – sommersesongen begynner

I april begynner sommersesongen på reisemålene ved Middelhavet. Kreta, Mallorca, Kypros og Tyrkia er først ut og der er det størst sjanse for sommertemperaturer. Nå er det også populært å møte våren i en storby, og mange reiser på en storbyweekend i Europa. Skal du på langreise rundt jul og nyttår begynner det å haste med å få bestilt reisen, de billigste reisene er nok allerede fullbooket. I april er det mange bra rabatter på vinterens skireiser så pass på å avslutt vinteren på beste måte med en uke i Alpene. Nå er det også mange som begynner å bestemme seg for hvor de skal reise i sommer, og de mest populære datoene og hotellene er snart fullbooket.

Mai – billigere charter og mange restplasser

I slutten av mai er det stille før stormen og sommerens høysesong ved Middelhavet. Prisene på charterreiser bruker å være veldig bra nå i tillegg til at det er mange billige restplasser. Prisene er lavere fordi mange venter med å reise til sommerferien i juli og barnas skoleferie. Andre er redde for at været ikke skal være bra nok. I begynnelsen av mai starter cruisesesongen i Middelhavet som holder på til midten av september. I mai fortsetter også salget av skireiser neste vinter og det finnes mange bra rabatter.

Juni – billige restplasser

Rett før skolene stenger i juni er det lett å finne en billig restplass. Prisene på charterreiser er billige frem til rundt sankthans, så begynner sommerens høysesong og prisene stiger til værs. I juni er det storbyer i Europa og Middelhavet som gjelder for de aller fleste, men noen reiser også lengre bort som til California for å gjøre en rundreise med bil eller bobil.

Juli – høysesong i charterverden

I juli har de fleste nordmenn ferie og da passer mange på å reise til utlandet. Høysesong betyr høyere priser, men også så godt som garanti for godt vær ved Middelhavet. Er været veldig bra hjemme kan det dukke opp en og annen billig restplass, men da gjelder det å være kjapp med å bestille før noen andre gjør det.

August – neste års sommerreiser legges ut for salg

Fram til skolene starter igjen i midten av august er prisene på charterreiser fortsatt høye. Men så snart skolene starter er det igjen mulig å gjøre et ordentlig restplass-kupp, spesielt siden det er mange som ikke har mulighet til å ta ferie da. Barnefamiliene lyser med sitt fravær så for deg som reiser uten barn, og gjerne slipper andres barn i ferien så er det nå du skal reise. Nå er det også bra å bestille vinterreisene til solen om du skal reise etter jul og nyttår. Det er også nå charterarrangørene legger ut neste år sommerreiser for salg, presenterer nyheter og ofte finnes det bra kampanjepriser.

September – billige restplasser

I begynnelsen av september fortsetter restplassene å selges ut billig. Flyselskapene har ofte kampanjer slik at det er enkelt å finne en sensommerweekend i en storby for en billig penge. Nå bestilles også mange av vinterens reiser til reisemål som ikke ligger så langt bort, som for eksempel Kanariøyene og Egypt.

Oktober – vintersesongen begynner så smått

Det er billig å reise til solen de siste ukene i oktober før sommersesongen viker plass for vintersesongen. Det er også på tide å planlegge hva du skal gjøre i vinterferien, og vanlige reisemål da er vår egen fjellverden eller kanskje blir det en tur over til de svenske fjellene der man får mer for pengene, eller så reise man lengre bort som til Alpene.

November – cruisesesongen begynner i Karibien

I slutten av november er det lavsesong og det finnes mange bra reiser, både litt lengre bort og kortere weekendreiser i Europa. Nå begynner vinterens cruisesesong i Karibien. I november begynner også skisesongen og mange velger å allerede da bestille neste år reise for å få samme uke og samme rom.

Desember – neste års vinterreiser legges ut for salg

Det er billigere å reise til solen de første ukene i desember når alle er opptatt med juleshoppingen her hjemme. Rundt jul og nyttår er det mange som stikker av fra julestressen hjemme og heller feirer julen i utlandet, og det gjør at prisene går opp. Desember er også en bra måned å begynne å tenke på neste år sommerferie, reisene har vært bestillingsbare en bra stund allerede. Neste år vinterreiser til varmen begynner også å bli klare for booking, så om du skal reise litt lengre bort er det vanlig å bestille reisen nå, kanskje har du fått i reisegavekort i julegave. Reiser du på skiferie i desember er det ikke uvanlig å bestille neste års reise når du er på plass.

Smarte reisetips

- Velg reisemål som ikke alle andre reiser til.
- Fly fra en annen avreiseflyplass.
- Reis i lavsesong som mai, begynnelsen av juni, slutten av august og begynnelsen av september.
- Bestill all inclusive, da får du ingen ekstra utgifter på plass for mat og drikke
- Bestill gjerne et halvt år før avreise, både charter og reisemål litt lengre bort
- Ha is i mange og vent på restplassene og flykampanjer med snar avreise
- Spar ditt søk i vår søkemotor og overvåk nye reiser som dukker opp
- Få en oversikt over kampanjer og rabatter ved å abonnere på nyhetsbrev
- Last ned vår charter-app og restplass-app