Publisert 25 august 2015

Sardinia er Middelhavet nest største øy, men likevel er det kort vei til mange spennende og varierte opplevelser. Reiser du med charter kan du bo langs vestkysten av Sardinia, blant annet i Alghero, Stintino, Castelsardo eller Bosa. Med leiebil eller sykkel er opplevelsene aldri langt unna.

Middelhavets beste strender

På Sardinia finner du noen av Middelhavets vakreste strender med hvit sand omgitt av krystallklart turkis vann og grønne pinjeskoger. I Alghero ligger den langstrakte hvite stranden like bortenfor gamlebyen, og en kort sykkeltur unna finner du vakre og idylliske badeviker som innbyr til lange late dager i solen! Stintinos strender oppleves om en sydhavsdrøm, og kalles med god grunn for Italias Maldivene. Postkortvakkert med turkist vann og hvit sandstrand er det et perfekt sted å lade opp til en lang vinter i Norge.

Trange smug og intim stemning

Liker du å rusle i smale smug med brostensbelagte gater, med fargerike blomster og klessnorer på tvers over veien? Slenge deg ned på en koselig taverna og kjenne på luktene, lydene og stemningen? Da kan du glede deg til å reise til vakre Sardinia. Gamlebyen i Alghero er omgitt av bymurer og regnes som en av de fineste og best bevarte i Italia. Her lever turister og lokalbefolkningen side om side. Nyt solnedgangen fra bymuren, eller smak på den berømte italienske isen i en av de mange isbarene. Castelsardo er en sjarmerende og vakker småby med fargerike hus som klynger seg sammen opp mot den mektige borgen fra 1100-tallet. Her finner du gallerier, små butikker og koselige tavernaer som frister med kulinariske smaksopplevelser fra havet. I middelalderbyen Bosa blir du kjent med det Italienske hverdagslivet i historiske omgivelser.

Spektakulær natur

Leier du bil på Sardinia vil du oppleve mer av den mektige og varierte naturen øya har å tilby. Kyststrekningen mellom Alghero og Bosa er en av Sardinias vakreste, med fjellene på den ene siden og en fantastisk utsikt over havet og klippene på den andre siden. Tar du returen via innlandet og fjellene vil du få utsikt over langtrakte grønne daler og vakker vil natur. Vest for Alghero passerer du frodige olivenlunder og innbydende badeviker før du kommer til Capo Caccia, Sardinias vestligste punkt. Her finner du de berømte Neptun grottene. Turen ned de 654 trappetrinnene som klamrer seg til den bratte klippeveggen, er en attraksjon i seg selv. Selve dryppsteinsgrotten er et imponerende syn der den åpner seg opp som en katedral inne i klippen. Vil du slippe å gå trappene, kan du velge å ta en båtutflukt som tar deg helt fram til grottens inngang.


Sykkelparadis

Er du klar for en aktiv ferie kan du glede deg til sykkelturer midt i olivenlunder, langs stupbratte klipper, forbi vakttårn fra middelalderen og vakre badeviker. Enten du vil sykle for å få pulsen opp, eller sykle tur til nærmeste badebukt og ta livet med ro, kan sykkelen gi deg uforglemmelige opplevelser med lukt, lyd og nærhet til naturen du bare får fra sykkelsetet.

Utflukt på havet

Det krystallklare vannet gir perfekte forhold for deg som vil oppleve livet både over og under vann. Med et rikt fiskeliv, dype grotter og røde koraller er Sardinia et populært reisemål for dykkere og snorklere fra hele verden. Tar du en båtutflukt kan du nyte en avslappende dag på havet, stupe ut i det fristende vannet, snorkle og uforske livet under vann eller speide etter delfiner.

Smaken av Sardinia

Du kan ikke være i Italia uten å smake på pizza og pasta. Nyt det sardinske kjøkkenets smakfulle retter laget med lokale råvarer, som spekeskinke, oliven, ost og mat fra de lokale bondegårdene og fersk fisk fra havet. Sardinia er kjent for god vin og mange vingårder tar gjerne imot besøkende for vinsmaking og andre kulinariske opplevelser.

Slik reiser du til Sardinia

Star Tour har charterreiser til Sardinia - til Alghero, Bosa, Porto Conte og Castelsardo. Velger du rutefly kan du reise med for eksempel SAS, Alitalia og Ari France, men du må regne med 1-2 mellomlandinger.


Charter til Sardinia i høst