Publisert 21 desember 2014

Sør-Amerika er et perfekt reisemål for alle som vil oppleve mye, og samtidig nyte en avslappende atmosfære. Vi har valgt ut noen rundreiser med natur og kultur i fokus. De ulike rutene tar deg med til blant annet den gåtefulle Påskeøya, de spennende Galapagos-øyene, vakre Machu Picchu og tropiske Amazonas.

Equador og Galapagos

I Equador er det mye spennende å oppleve, men den aller største opplevelsen vil du få når du besøker Galapagos. Når du har landet i hovedstaden Quito flyr du videre til øygruppen midt ute i havet. Et av høydepunktene er øya Santa Cruz hvor du besøker Charles Darwin Research Station og de gigantiske kjempeskilpaddene. På de ulike øyene kan du forvente å se både sjøløver, marin iguaner og sjeldne sjøfugler som blå booby med de blå føttene. Mange rundreiser til Galapagos er omtrent en uke lange, og de starter og slutter i Quito. Det finnes også lengre reiser som kombinerer øyene med severdigheter på fastlandet, blant annet vulkanen Cotopaxi og håndverksmarkedet Otavalo, som er et av de største i sitt slag.
Finn din reise til Sør-Amerika her.

Chile og Påskeøya

Den gåtefulle Påskeøya er verdenskjent for sine enorme steinansikter. Mysteriet rundt dem er stor, fordi ingen vet hvordan ansiktene faktisk havnet der. På øya er det også fantastiske dykkemuligheter, blant annet ved den lille øya Moto Nui like sør for Påskeøya. Vil du ha vakre naturopplevelser kan du glede deg til en spektakulær natur og 3 vulkaner, som du kan utforske enten til fots eller på hesteryggen. Til Påskeøya tar du fly fra Santiago, og du må gjerne kombinere de to reisemålene. Mange benytter sjansen til et besøk til den vakre kystbyen Valparaiso som står på verdensarvlisten. Du bør beregne omtrent en uke eller ti dager for en tur rundt Påskeøya med stopp i Santiago og den fargerike byen Valparaiso.
Finn din reise til Sør-Amerika her.

Peru og Machu Picchu

Vakre Machu Picchu høyt oppe blant grønne fjelltopper er en stor opplevelse. Når du reiser til Peru lander du som regel i hovedstaden Lima, og turen videre til Machu Picchu går via Cusco. Det er mulig å ta innenriksfly dit fra Lima. Fra Cusco reiser du gjennom den vakre Urubambadalen med høye fjelltopper og dype daler før du kommer til Machu Picchu. Der blir du møtt av spennende Inkaruiner og praktfull utsikt. Du kan også kombinere med et besøk til Titicacasjøen på grensen mot Bolivia. Her kan du blant annet se Uro-folkets sivøyer, hvor omtrent alt er laget av siv. En rundtur med start og avslutning i Cusco inkludert besøk til Machu Picchu og Titicacasjøen tar ca. 10 dager.
Finn din reise til Sør-Amerika her.

Amazonas

Den mektige regnskogen Amazonas representerer over halvparten av verdens gjenværende regnskoger og strekker seg over ni land. Mange hevder at regnskogen eksisterte allerede på dinosaurenes tid, noe som er svært imponerende. Til tross for at Amazonas har blitt hardt rammet av klimaendringer og avskoging er det fortsatt mye å oppdage. Her finner du dyr og planter som ikke finnes noen andre steder på Jorden. Hvis du er heldig kan du få se jaguarer, delfiner, tapirer og noe så sjeldent som amazonmanater. Utenom dyrene bor det omtrent 20 millioner mennesker i regnskogen. Det finnes fremdeles urfolk som lever i Amazonas, med et hundretalls personer er som aldri har hatt kontakt med sivilisasjonen utenfor. Kombiner gjerne en tur til Amazonas med en tur til Galapagos eller verdens største saltørken, Salar de Uyuni.
Finn din reise til Sør-Amerika her.

Slik kommer du hit

Det finnes flere ulike pakkereser fra Norge til Sør-Amerika. Noen av reisearrangørene er Kilroy Travel, Orkidéekspressen og Normanns-Reiser. Det går ingen direktefly fra Oslo til Quito, Santiago eller Lima, og du må derfor beregne minimum 1 flybytte. Fra Oslo kan du for eksempel fly med KLM via Amsterdam til Lima og Quito. Den enkleste ruten fra Oslo til Santiago er med Air France via Paris. Det er også flere valgmuligheter med to stopp, ofte i London, Paris eller Amsterdam og derfra videre til USA. Da kan du benytte anledningen til å oppleve noe av USA før turen går videre til Sør-Amerika. Reisetiden fra Norge er ofte mer enn 20 timer, og varierer litt avhengig av den endelige destinasjonen.

På Reiseguiden finner du din reise til Sør-Amerika:
- Flybilletter
- Hotell
- Reisetilbud