Publisert 26 januar 2015

Hundesledekjøring

Hva med å gjøre noe helt nytt? Bruk ferien til å kjenne suget i magen når et hundespann tar deg med på en fartsfylt ferd over langstrakte vidder. Dette er gøy både for store og små som liker fart og spenning. På en sledetur kan du enten sitte trygt i sleden, eller lære å drive sleden framover selv. Bli kjent med hundene som med imponerende samarbeid og fart drar sleden over vidda. Det er mange steder i landet som tilbyr hundesledekjøring, både korte og lange turer.

Drømmeuke på Hafjell

En vinterferie på Hafjell kan gi deg og familien en drømmeuke med nye opplevelser hver dag. Hafjell Alpinsenter er et av Norges største alpinsenter med bakker som passer for både ferske og erfarne alpinister. Regionen er også et skieldorado for deg som vil nyte en skitur over hvite vidder med kvikklunsj og kakao i sekken. Blir du lei av snø er det kort vei til Hunderfossen vinterpark, et vintereventyr med snø og is for hele familien. I Lekeland Hafjell kan barna boltre seg innendørs med sklier, hinderløyper og ballbinger.

Hovden Høyfjellshotell

Nyt noen herlige dager på fjellet med panoramautsikt over de hvite fjellene. Spenn på deg skiene rett utenfor hotelldøra og nyt en skitur i velpreparerte løyper. Med deilig varm drikke på termosen og nistepakken i sekken kan du legge ut på skitur i det hvite eventyrlandet. Med over 170 km med løyper både i skogsterreng og på endeløse vidder er det løyper nok for både små og store skiløpere. På Hovden Alpinsenter finner du godt preparerte bakker, tilrettelagt for hele familien. Både de aller minste og ekstremkjøreren kan glede seg til en dag i bakken. Hvis værgudene ikke er på din side, kan du nyte en avslappende dag i Hovden Badeland med spa- og velværeavdeling.

Stjernejakt i Trysil

En vinterferie i Trysil er selvfølgelig full av snø, skiturer, aking og alt moro du kan gjøre i den hvite vakre naturen. Vil du i tillegg oppleve noe nytt kan du dra på stjernejakt når solen har gått ned. En morsom og interaktiv opplevelse for hele familien. Med en kunnskapsrik guide og stjernekikkingsutstyr som gir deg detaljbilder av stjernene blir nattehimmelen et nytt og spennende skue. Er du heldig vil du også få se nordlys på turen.
Her kan du bestille hotell i Trysil.

Barnas Bergen

Ikke alle er like glad i snø og ski. Hva med å oppleve vakre Bergen i vinterferien? Bergen kan tilby mange aktiviteter for både store og små. I Akvariet i Bergen kan du på nært hold bli kjent med livet under havflaten. I tillegg til livet langs norskekysten vil du møte pingviner, seler, krokodiller, skilpadder, silkeaper og mange flere dyrearter. Når du er i Bergen må du ikke gå glipp av Fløybanen. Turen opp den bratte Fløyen løfter deg 320 m.o.h. og er en attraksjon i seg selv. På toppen kan du nyte utsikten eller prøve deg på en av de mange turløypene som går fra Fløyen.