Belfast – den lille storbyen

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Tourism Northern Ireland
Foto: Tourism Northern Ireland
Foto: Tourism Northern Ireland
Foto: Tourism Northern Ireland
Belfast i Nord-Irland er blant de 10 mest populære turistbyene i hele Storbritannia, men ennå ganske uoppdaget av oss nordmenn. Desto større grunn til å være blant de første som opplever denne sjarmerende byen.
Publisert 14 mai 2015

Belfast er en by med store kontraster og en dramatisk historie helt fram til nyere tid. Nå er det flere år siden freden senket seg over byen, og Belfast er på full fart inn i en lys og lovende fremtid. Med en befolkning på nesten 300.000 har Belfast vokst til en kosmopolitisk destinasjon og en weekend i Belfast byr på mange spennende, historiske og kulinariske opplevelser. Belfast kan friste med utallige trendy barer og restauranter, gode priser, variert shopping og ikke minst en mengde historiske bygninger, museer, gallerier og attraksjoner. Her skal vi guide deg gjennom noen av de beste severdighetene i Belfast.


Titanic Belfast

Titanic Belfast forteller blant annet historien om den luksuriøse Atlanterhavs-damperen Titanic, som støtte på et isfjell og sank i løpet av sin jomfrutur i 1912. Titanic ble bygget i Belfast og på besøkssenteret får du hele historien, fra skipet ble bygget til det skjebnesvangre møtet med isfjellet - og utforsking av vraket i nyere tid.


Ulster Museum

Midt i den botaniske hagen i Belfast finner du Ulster Museum. Her får du et godt innblikk i Nord-Irlands turbulente historie. Ulster Museum er Nord-Irlands skattekammer av fortid og nåtid og har en rik samling av kunst, historie og vitenskap. Her finner du alt fra dinosaurer til egyptiske mumier, til interaktive utstillinger som barna vil sette pris på. I tillegg er det gratis inngang.


Belfast City Hall

Belfast City Hall er en praktfull bygning i klassisk renessansestil som ligger i hjertet av Belfast. Der kan du få gratis omvisning og høre om byen og byggets historie. Ved siden av City Hall ligger Titanic Memorial Garden som ble bygget rundt Titanic Memorial til minne om alle de 1512 menneskene som omkom på RMS Titanic.

Game of Thrones

Belfast er hjem til Titanic Studios hvor Game of Thrones er filmet, og bare et steinkast unna ligger mange av de kjente og storslåtte stedene fra filmen. Er du blant en av de mange nordmenn som har blitt hektet på denne serien frister nok et besøk til Winterfell eller The Wall of Dragons. Med turbuss kan du besøke mange av de kjente filmstedene og opplev den dramatiske naturen brukes i showet.


W5 – fantasi og vitenskap

Her kan du bli med på en reise inn i fantasiens verden. Drømmer du om å fly til månen, snike deg inn på en sommerfugl, eller møte Darth Vader og hans hærskare av Stormtroopers? W5 er et vitenskaps- og opplevelsessenter med mer enn 250 interaktive utstillinger hvor fantasi og nysgjerrighet er nøkkelen til å låse opp verdener du til nå bare har forestilt deg.


Belfast Zoological Gardens

I Nord- Belfast ved Cave Hill finner du byens zoologiske hage som er hjem for mer enn 1000 dyr og 150 arter. Her kan du se asiatiske elefanter, giraffer, sjøløver, pingviner, aper, gigantiske maurslukere, kenguruer og ikke minst de sjeldne men vakre Sumatra tigrene.


Belfast Castle

Belfast Castle ligger ved Cave Hill County Park i Nord-Belfast. Slottet er omgitt av en vakker viktoriansk hage og flott natur. Belfast Castle har røtter helt tilbake til 1100 tallet, men nåværende bygning er fra 1800-tallet. Gå ikke glipp av den fantastiske utsikten over Belfast.


St. Georges Market

Markedet er en av Belfasts eldste attraksjoner og et av de beste markedene i Storbritannia og Irland. Det har blitt kåret til en rekke lokale og nasjonale titler og utmerkelser for sine ferske, lokale råvarer og god atmosfære. The Saturday Market har en blanding av fristende delikatesser fra hele verden, håndlaget kunsthåndverk, blomster, planter og lokal kunst. Levende musikk fra populære lokale band og soloartister sikrer også at besøkende blir underholdt på lørdager og søndager.


Shopping i Belfast

Belfast er et paradis for deg som liker å shoppe. Korte avstander gjør det lett å ta seg rundt i byen og Belfast er derfor perfekt for shopping enten du vil handle i fasjonable butikker, små familiedrevne butikker, kjedebutikker eller designerbutikker. I sentrum av byen finner du også to store kjøpesenter, Victoria Square og Castle Court.


Spise og drikke i Belfast

Når du er i Belfast må du besøke en av de tradisjonelle pubene, med lokalt øl og lokale musikere. Men du finner også moderne nattklubber, kaffebarer og alt du kan forvente av uteliv i en storby med respekt for seg selv. Med mer enn 50 barer og nattklubber vil du garantert finne en som passer for deg. Belfast kan også skryte av et stort utvalg av restauranter i de fleste prisklasser.

Overnatting i Belfast

Enten du ønsker et rimelig B&B eller overnatting i luksusklassen har Belfast utvalget. Et hotell med en brokete historie er Europa Hotell, som sies å være det mest bombede hotellet i Europa og i verden. Etter fredsavtalen i 1998 har hotellet vært populært blant statsministere og andre storheter.


Reise til Belfast

Det finnes ingen direkteruter til Belfast fra Norge. Du må derfor regne med minimum en mellomlanding. Vil du fly hele veien kan du for eksempel reise via Amsterdam med KLM. Et annet alternativ er å fly til Dublin i Irland - og ta buss videre til Belfast. Bussturen tar cirka 2 timer. SAS tilbyr direkteruter fra Oslo til Dublin og Ryan Air flyr direkte til Dublin fra Rygge.

Her kan du bestille din reise til Belfast:
- Hotell
- Flybilletter
- Leiebil


Flybilletter til Belfast