Asias 5 ultimate surfeparadis

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Du trenger ikke være proff for å surfe i Asia. Her er 5 surfespots som du kommer til å elske.
Publisert 5 februar 2016

Kuta Beach, Bali

Balis kanskje mest kjente reisemål som tidligere var en stille og rolig fiskelandsby. I dag er det surfing som står i fokus, sammen med et bredt utvalg av underholdning og shopping. Ingen fred og ro-reisemål med andre ord. Bali er Australiernes Kanarieøyene, så regn med å støte på en og annen aussie her. Sandstranden er tre kilometer lang og her kan alt fra nybegynneren til den erfarne prøve seg på bølgene. Best vær for surfing får du fra mai til oktober.
Finn fly til Denpasar, Bali.
Hotell i Kuta.
Charter til Bali.

Siargao, Filippinene

Et magisk reisemål som har mer enn bare fantastisk surfing. Her kan du utforske regnskog med heftige fossefall, kokospalmer og hvite strender. Hver høst, i slutten av september eller starten av oktober, holdes surfekonkurransen Siargao Cup. Den lokker mengder av surfere og er en av landets største sportskonkurranser. Skal du ikke delta er et tips å unngå øyen under denne perioden da det blir dyrt og trangt på Siargao. Forøvrig er dette fortsatt et rimelig reisemål, men som sagt så oppdager flere og flere dette paradiset, så dra hit før prisene blir høye. Hit reiser du helst fra november til mars.
Finn fly til Filippinene.
Hotell på Filippinene.

Sri Lanka

Sri Lanka har flere strender for surfing. Her er ikke bølgene altfor store, så her går det an å ha det gøy uansett nivå. På Arugam Bay som ligger på Sri Lankas sydøstlige kyst er havbunnen en mix av sand og steiner. Arugam Bay er en liten bygd med en hovedgate og her dreier det seg mye om surfing. Andre surfespots i Sri Lanka er Mirissa som er en liten by med en paradisstrand der både ikke-surfere og surfere trives. Visse deler av stranden har små vennlige badebølger mens andre deler har tøffere bølger for surfing. Les mer om surfing på Sri Lanka i vår medlem Christinees guide, På et surfebrett i Sri Lanka. Den beste tiden for en ferie på Sri Lanka er fra mai til oktober på den østlige siden og november til mars på den sørvestlige siden.
Finn fly til Sri Lanka.
Charter til Sri Lanka.
Hotell på Sri Lanka.

Sabah, Borneo

Borneo er ikke en like kjent surfedestinasjon som Indonesia, men her finner du folketomme strender og bra bølger, både for nybegynneren og proffen. Her finner du to strender som er spesielt bra for surfing. Tanjung Aru er en perfekt strand for nybegynneren med sine fine forhold. Kudat gir en del større bølger hvor godt erfarne surfere kan utfordre seg, men unngå denne stranden hvis du er uerfaren. I desember går Borneo Surf Festival av stabelen i Sabah. Desember til mars er den beste tiden å dra hit for gode bølger.
Finn fly til Borneo.
Hotell på Borneo.

Phuket

De beste strendene for surfing på Phuket er Kalim Beach, Kata Beach og Surin Beach. Her er surfingen litt snillere, noe som passer deg som er ny på brettet. Her er også kitesurfing populært og da passer vestkysten best. På Kalim Beach får du den beste surfingen. Her passer det best for den litt mer erfarne.
Kysten er litt steinete og skjuler også det grunne korallrev. Kata Beach er surfemekkat på Phuket. Det finnes mange små surfebutikker og det kryr av surfere her under høysesongen. Her har både nybegynnere som proffe det gøy i bølgene. Surin Beach har den tøffeste surfingen på Phuket. Her trives den erfarne surferen best. Bølgene er tøffe og kan bli opp mot to meter. Pass på steinformasjonen som ligger i midten av stranden, den tryggeste surfingen får du på hver side av stranden. Surfingen her er best mellom mai til oktober.
Finn fly til Phuket.
Hotell på Phuket.
Charter til Phuket.


Billige fly til Asia