Publisert 6 oktober 2014

Karibien er et populært reisemål på vinterhalvåret og består av mer enn 7000 øyer, holmer og skjær. Reisemålene ligger som en perlekjede mellom Atlanterhavet og Det karibiske hav, øst for det sentralamerikanske fastlandet. Når vi prater om Karibien som charterreisemål så er populære øyer Cuba, Jamaica, Den dominikanske republikk, Aruba, Guadeloupe, Trinidad og Tobago. Været på plass er avhengig av hvor i orkanbeltet øyene ligger, her hjelper vi deg å finne rett øy når du skal reise.

Best vær mellom desember og april

Karibien har tropisk klima, noe som betyr at temperaturene er veldig behagelig året rundt, aldri under 20 grader og som mest 32 grader. Siden strendene er så vakre er det jo bra å vite at også vannet holder en veldig behagelig temperatur - regn med å bade i vann som er rundt 27 grader varmt. Det er mest vanlig å reise hit på vinterhalvåret, og da har Karibien sin tørre periode med mye mindre risiko for regn og orkaner. Best vær er det mellom desember og april, og det er også da det går charterfly hit.

Regnperiode mellom mai og november

Mange av de karibiske øyene ligger i orkanbeltet, noe som betyr at de har en regnperiode når vi har sommer i Norge. Mellom mai og november regner det ofte intenst på natten og formiddagen før det blir fint igjen med mye sol på ettermiddgen. Størst risiko for orkaner er det mellom juli og oktober, men det er ikke alle øyene som har orkansesong. De østlige delene av Karibien med øyer som St. Maarten, St. Barth, Bahamas og Guadeloupe er blant de mest utsatte. Også store øyer med mye fjell får mer regn enn andre, som for eksempel Den dominikanske republikk. I regnperioden er temperaturene høyere enn resten av året så det er fortsatt varmt og deilig om det ikke regner.

Om du likevel vil reise hit på sommeren

Er du likevel sugen på å reise til Karibien i den klassiske regnperioden og lavsesongen skal du sikte deg inn på de reisemålene som ligger utenfor eller under orkanbeltet, i de sørlige delene av Karibien. Her er klimaet tørt året rundt og risikoen for regn er veldig liten. Øyer du da kan velge mellom er Aruba, Curacao, Barbados og Trinidad & Tobago. Et annet bra tips er å dra på cruise. Skulle det komme en orkanvarsel på et av de planlagte stoppene så endrer man helt enkelt ruten til andre reisemål. I tillegg får du sjansen til å se mer av Karibien når du reiser på cruise, og i lavsesongen er prisene veldig bra.

Gjennomsnittstemperatur i januar:

- Cuba: 26 grader
- Jamaica: 29 grader
- Den dominikanske republikk: 29 grader
- Aruba: 28 grader
- St. Martin: 26 grader
- Curacao: 29 grader
- St. Barth: 28 grader
- Guadeloupe: 26 grader
- Barbados: 28 grader
- Trinidad & Tobago: 28 grader

Se alle reiser og tilbud til Karibien:
- Alle charterreiser til Karibien
- Flybiletter til Karibien
- Cruise i Karibien


Charter til Karibien