5 musts på Den franske rivieraen

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den franske rivieraen er kjent for jetset, luksus og poshe hotell. Men her finner du faktisk noe for de fleste. Vi har valgt ut 5 luksuriøse tips for deg som vil gjøre ekstra stas på ferien.
Publisert 4 mars 2016

Start morgenen med en croissant og en cappuccino i solen på en uteservering ved havet. Bare det i seg selv er herlig. Her kommer 5 andre to do's å krydre ditt opphold på Den franske rivieraen med.

1. Rivieraens beste restaurant?

La Chévre D'Or betyr den gyldne geit og ligger høyt oppe på en klippe i den lille landsbyen Eze Village med en fantastisk utsikt over Middelhavet. Dette er også et 5-stjerners hotell, en kafé og et spa. Restauranten har hatt Michelinstjerner i over 15 år. Eze Village ligger cirka 10 kilometer øst for Nice. Hit går det tog fra Nice, og deretter kan du som liker en utfordring spasere opp til La Chèvre D'Or på cirka 1,5 time. Ellers anbefaler vi at du tar en taxi.

2. Magisk spasertur

Turen mellom Monaco og Cap d'Ail er magisk. Hit er det enkelt å ta seg frem med toget fra Nice til stasjonen i Monaco. Etter en kort spasertur ned fra togstasjonen kommer du til havet. Ikke velg en vindfull dag da deler av denne fantastiske turveien kan være stengt. Du går ved havet og når raskt veien som fører til en smal passasje med bølgene rett under deg. Når du ankommer restauranten Le Cabanon, ta deg noe å drikke eller en lunsj i skyggen. Siden fortsetter turen, og neste pause tar du i en herlig sofa på La Pinedes' uteservering. På siste del av turen runder du odden Cap Mala. Det er egentlig bare den siste biten som kan være litt krevende og vanskelig. Ta med mye vann, badetøy og solkrem på tur. På flere steder ved turstien er det mulig å ta en dukkert for å kjøle seg ned.

3. Frankrikes Grand Canyon

Lei en bil og kjør oppover i landet fra Nice. Oppdag ravinen Gorges du Verdon som er et av Europa mektigste naturfenomener. Her kan du spasere i utfordrende terreng, eller bare speide utover den fantastiske naturen fra en av utkikkspostene. Nede ved elven Verdon kan du padle i pedalbåter på det grønnblå vannet. Det er cirka 15 mil fra Nice – en perfekt dagsutflukt. Eller så sjekker du inn på et hotell og tar to dager på dette magiske stedet.

4. Båttur langs kysten til Saint Tropez

Saint Tropez var en gang en rolig fiskerlandsby, men i dag forbinder mange stedet med party, jetset og kjendiser. Om sommeren kan bilveien hit være et mareritt, med køer som kan vare i timesvis. Et tips er da å ta båten fra Nice. Her er det ingen køer og du får også en fantastisk utsikt over rivieraen fra havet. Båtturen går klokken 09:00 fra Nice, tar cirka 2,5 timer, med tilbakereise 16:30. Om sommeren går denne turen alle dager utenom mandager. Les mer om båtturen på Trans Côte d'Azur.

5. Et obligatorisk innkjøp

Olivenolje to die for. Nicolas Alziaris olivenolje er en av verdens beste. Her koster den nesten ingenting om man sammenligner med prisene i Norge. Alziaris har produsert olivenolje siden 1868 og deres signifikante merke synes i trendy kjøkken verden over. På 1920-tallet startet de en butikk i Nice sin sentrale eldre del, og denne butikken finnes fortsatt i dag. Adressen er 14 rue Saint François de Paule. Et must å ta med seg hjem.

- Finn fly til Den franske rivieraen.
- Søk blant flere hotell på Den franske rivieraen.


Billige fly til Nice



Hotell på Den franske rivieraen