4 trender: Kom i form til Beach 2017

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Glem treningssenteret – vi har tatt et dypdykk i reisetrendene for 2017 og funnet 4 morsomme måter du kan kickstarte sommerformen på mens du tar deg ferie.
Publisert 24 april 2017

I de siste årene har reisetrendene endret seg drastisk. I motsetning til den vanlige charterferien, er flere nysgjerrige på å oppleve noe utenom det vanlige på ferien. Aktive reiser har fått en stor oppgang de siste årene, og dette har reiseselskapene lagt til rette for. Her er 4 tips til både avslappende og energiske treningsreiser.

1. Yoga + detox – fokus på kropp og sjel

Reiseselskapene merker en raskt økende interesse spesielt innenfor én type temareise: yogareiser. Yogaferie er noe både for nybegynneren og proffen som ønsker ro og velvære på reisen, og de beste yoga-destinasjonene finner man litt utenfor allfarvei. Pakk yogabuksen, ta med en venn og gjør dere klar til å dyrke yoga i vakker natur.
Les mer om 6 ultimate yogadestinasjoner her.

2. Treningshotell + gruppetrening

Flere ønsker nå å kombinere ferie med trening istedenfor å ligge på solsengen en hel uke, og i 2017 er gruppetrening blitt en av de mest merkbare trendene. Dette har både store og små reiseselskap merket, og tilbudet for konseptene trening og sunn mat øker for hvert år og har i dag spennende alternativer til alt fra vannsporter, gruppetimer, bootcamp, yoga og pilates, personlig trener og mye mye mer.
Les mer om de ulike treningshotellene her.

3. Lær deg noe nytt: ta kurs i surfing

De beste stedene å lære seg å surfe i Europa er Portugal og øya Fuerteventura. Surfing er en morsom måte å holde seg aktiv på i ferien, og det beste av alt er at du kan skryte av surfekunnskapene dine i ettertid. Hvor deilig hadde det ikke vært å mestret surfebrettet en gang for alle? Det finnes mange gode surfeskoler rundt om, og La Point i Portugal er kanskje den mest kjente i Europa. Om det frister å bruke ferien på å lære seg å surfe, få nye venner og leve livet på stranda, så har vi laget noen guider til verdens beste surfespots.
Les vår guide til Asias 5 surfeparadis.
Les vår guide til 5 gode surfeskoler verden rundt.

4. Vandring i vakker natur

Vil du oppleve vakker natur, unike landsbyer, god mat og drikke – samtidig som du kommer i form? Da er vandringsreise noe for deg. I guiden under har vi listet opp fem turløyper som byr på alt fra romantiske fiskerlandsbyer til slående utsikt, lavendelenger og en middelaldersk klosterøy. Ta med din kjære eller en god venn og få med samle flotte minner til fots.
Les om 5 romantiske vandringer.

Finn alt du trenger til reisen på Reiseguiden:
- Se alle treningshotell
- Finn ditt fly
- Sammenlign tilbud innen Natur & Fritid


De beste tilbudene på Spa & Helse-reiser